Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Αυξημένος αριθμός παρενεργειών από παρτίδα φαρμάκου για τον θυροειδή – Τι καταγγέλουν ασθενείς στη «Ζούγκλα»
Αυξημένος αριθμός παρενεργειών από παρτίδα φαρμάκου για τον θυροειδή – Τι καταγγέλουν ασθενείς στη «Ζούγκλα»

Αυξημένος αριθμός παρενεργειών από παρτίδα φαρμάκου για τον θυροειδή – Τι καταγγέλουν ασθενείς στη «Ζούγκλα»


Ρεπορτάζ: Ιωάννα Καβανόζη

Ασυνήθιστες παρενέργειες από το χάπι T4 των 75mg αντιμετωπίζουν τον τελευταίο μήνα αρκετοί ασθενείς που έχουν πρόβλημα με τον θυροειδή αδένα. 

Κάποιες από τις παρενέργειες που διέκριναν τα άτομα που λάμβαναν το συγκεκριμένο χάπι τον τελευταίο μήνα είναι η ατονία, η υπνηλία,το τρέμουλο, οι ταχυκαρδίες και η ανεβασμένη τιμή του TSH.
Αρκετοί γιατροί αντικατέστησαν το συγκεκριμένο χάπι στους ασθενείς τους και τους  ανέφεραν ότι η παρτίδα του συγκεκριμένου χαπιού είναι ελαττωματική.

Ωστόσο  σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας» δεν φέρεται να έχει υπάρξει έως τώρα κάποια επίσημη ανακοίνωση από τον Ε.Ο.Φ για ανάκληση της συγκεκριμένης παρτίδας χαπιών. 

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ασθενών οι παρενέργειες που αντιμετώπισαν τις τελευταίες εβδομάδες τους αναστάτωσαν αφού ταλαιπωρήθηκαν και φοβήθηκαν ως που να βρουν οι γιατροί από που προέρχονται οι ταχυκαρδίες που αντιμετώπιζαν.Οι περισσότεροι πήγαν να εξεταστούν σε καρδιολόγο καθώς θορυβήθηκαν  από τις ταχυκαρδίες που τους ταλαιπωρούσαν για μέρες.

Κάποιοι από τους ασθενείς μάλιστα επισκέφθηκαν δημόσια νοσοκομεία και όταν ανέφεραν στους γιατρούς ότι έχουν πρόβλημα με τους καρδιακούς τους παλμούς,οι γιατροί του νοσοκομείου τους απάντησαν ότι οφείλεται σε άγχος.

Όταν οι συγκεκριμένοι ασθενείς όμως πήγαν σε εξωτερικό ιατρείο,οι γιατροί τους αντικατέστησαν το χάπι  και οι παλμοί τους επανήλθαν στο φυσιολογικό. Ωστόσο ανεξήγητο είναι το γεγονός ότι οι ιδιωτικοί γιατροί αναφέρουν στους ασθενείς ότι πρόκειται για ελαττωματική παρτίδα ενώ οι δημόσιοι υγειονομικοί έβγαλαν διάγνωση ότι τα συγκεκριμένα συμπτώματα οφείλονται  σε άγχος του ασθενή.

Παρ’όλα αυτά οφείλουμε να αναφέρουμε ότι το φυλλάδιο με τις οδηγίες για τους ασθενείς που εμπεριέχει το συγκεκριμένο χάπι αναφέρεται μέσα ότι υπάρχει ο κίνδυνος των συγκεκριμένων παρενεργειών.


Πολλοί όμως είναι και αυτοί που αναφέρουν ότι ελαττωματικές παρτίδες του συγκεκριμένου χαπιού βγαίνουν συχνά στην αγορά και αναγκάζονται να αλλάζουν χάπι έτσι ώστε να μην συνεχίζονται οι παρενέργειες που τους προκαλεί το συγκεκριμένο χάπι.

Τι απαντά ο ΕΟΦ 

Η «Ζούγκλα» επικοινώνησε με το τμήμα φαρμακοεπαγρύπνησης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και ζήτησε επίσημα ενημέρωση. Ωστόσο ακόμα ο ΕΟΦ δεν έχει απαντήσει. Μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης οι υπεύθυνοι από τον Οργανισμός μας ανέφεραν πως εξετάζουν το θέμα. 

Όπως και να έχει θα πρέπει ο Ε.Ο.Φ να επιληφθεί του θέματος και να μας αναφέρει επίσημα αν πρόκειται για φυσιολογικές παρενέργειες ή για ελαττωματική παρτίδα έτσι ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των ανθρώπων που λαμβάνουν καθημερινά το συγκεκριμένο χάπι.Μένει να δούμε αν πρόκειται για σύμπτωση παρενεργειών ή για ελαττωματική παρτίδα.

Δείτε τι αναφέρουν ασθενείς στα social media για το συγκεκριμένο χάπι:

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: