Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Αγροτικά Προϊόντα: Το νέο ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ ΕΡΥΘΡΟ είναι εδώ!
Το νέο ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ ΕΡΥΘΡΟ είναι εδώ!

Αγροτικά Προϊόντα: Το νέο ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ ΕΡΥΘΡΟ είναι εδώ!


Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε την άφιξη του φημισμένου ICON WINE της NICO LAZARIDI:Τo “Μαγικό Βουνό Ερυθρό 2017” μόλις ολοκλήρωσε την εμφιάλωσή του και ετοιμάζεται για το μεγάλο του ταξίδι. Πολύ σύντομα οι φανατικοί του φίλοι θα μπορούν να αναζητήσουν την αξεπέραστη οινική εμπειρία της γευστικής απόλαυσης που προσφέρει καθώς και τη συλλεκτική του ετικέτα, που κάθε χρόνο κοσμείται από ένα νέο καλλιτεχνικό έργο.

 

 IconWine

Το Μαγικό Βουνό Ερυθρό προέρχεται από έναν τόπο με πλούσια ιστορία και σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά. Περιβάλλεται προστατευτικά από τα όρη Φαλακρό στα βόρεια και Μενοίκιο στα βορειο-δυτικά και νοτιαοανατολικά «βλέπει» το χρυσοφόρο Παγγαίο – αυτό είναι και το Μαγικό μας Βουνό, που έχει συνδέσει το όνομά του με την Διονυσιακή λατρεία και την αναζήτηση θησαυρών από τους μεγάλους Μακεδόνες βασιλιάδες.

 

Το προϊόν – σύμβολο της οινοποιητικής εταιρίας που έβαλε την Δράμα στον οινικό χάρτη αποτελεί την κορύφωση της αδιάκοπης αναζήτησης της NICO LAZARIDI για το καλύτερο οινικό αποτέλεσμα.  

 

Στις ετικέτες για τον Λευκό & Ερυθρό οίνο Μαγικό Βουνό έχουν κοσμήσει πρωτότυπα έργα καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως ο Γιάννης Νίκου, η Όπυ Ζούνη, ο Γιάννης Βαλυράκης, ο Γιώργος Ταξίδης και άλλοι. Όλες οι ετικέτες είναι πρωτότυπες δημιουργίες, εμπνευσμένες για να συνοδέψουν ξεχωριστά την κάθε εσοδεία του “Μαγικού Βουνού” εκφράζοντας σχεδόν το σύνολο των τάσεων της ζωγραφικής. Διαφορετικές εικόνες και στυλ, που έχουν όμως αδιόρατο συνδετικό κρίκο τη φιάλη του θρυλικού κρασιού!

 

Την ετικέτα για το “Μαγικό Βουνό Ερυθρό” εσοδείας 2017 κοσμεί το ζωγραφικό έργο που έχει φιλοτεχνήσει η Μικαέλλα Θεοφανοπούλου, η Ελληνίδα εικαστικός που ειδικεύεται στην «one line art», μια εκφραστική γλώσσα με αέρινη απλότητα και πολλές ερμηνείες. Το συγκεκριμένο έργο έρχεται να «ζευγαρώσει με τις «Στιγμές», τον πίνακα που φιλοτέχνησε για το Μαγικό Βουνό Λευκό 2021.

 

 Ο νέος πίνακας φέρει τον τίτλο «Μεγαλοπρεπής Δίοδος Αρωμάτων» και χαρακτηρίζεται από έντονα κόκκινα, ζωντανά μωβ και σκούρα μπορντώ που απελευθερώνουν ανθικές νότες και γοητευτικά αρώματα. Μία αλληλουχία προσώπων που συναντιούνται με αυτή τη χρωματική πανδαισία μάς οδηγεί σε μία ρομαντική διάσταση οπτικών και γευστικών ερεθισμάτων. Μάτια εκφραστικά, γεμάτα λάμψη αντανακλούν την επιθυμία, την απόλαυση, τον πόθο, τον έρωτα. Κορύφωση των συναισθημάτων μετο ‘μαγικό’ άγγιγμα του χεριού, την αγκαλιά και την ανθρώπινη επαφή που «γεμίζουν» τον λευκό καμβά, όπως ο οίνος το ποτήρι μας!

 

 

 

ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ ΕΡΥΘΡΟ 2017

  • Οίνος Ερυθρός Ξηρός
  • Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αγορά
  • 50% Cabernet Sauvignon, 50% Cabernet Franc

 

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:Βαθύ πορφυρό χρώμα. Στη μύτη έντονα αρώματα ώριμων κόκκινων και μαύρων φρούτων, βιολέτας, καφέ και μαύρης σοκολάτας δένουν αρμονικά με τoν πικάντικο χαρακτήρα των μπαχαρικών. Στόμα με γεμάτο σώμα με στρόγγυλες τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα με αρωματικό πλούτο και μακρά επίγευση.

 

Οινοποίηση– Ωρίμαση: Κλασσική οινοποίηση ερυθρού οίνου μακράς μεταζυμωτικής εκχύλισης και αύξηση της αναλογίας στέμφυλων/μούστου, με παραμονή για ωρίμαση 18-20 μήνες σε καινούργια δρύινα βαρέλια ουγγρικής και γαλλικής προέλευσης, και έπειτα 18 μήνες σε αναγωγικό περιβάλλον μέσα στη φιάλη.

 

Φύλαξη–Παλαίωση: Επιδέχεται παλαίωση 10-15 χρόνια από τοντρύγο.

 

Γευστικό ταίριασμα:  Συνοδεύει κόκκινα κρέατα με σύνθετες σάλτσες, φτερωτό και ορεινό κυνήγι, όπως και πικάντικα τυριά.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: