Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Αγροτική Οικονομία: Σε τροχιά σημαντικής ανάκαμψης ο κλάδος ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας
Σε τροχιά σημαντικής ανάκαμψης ο κλάδος ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας

Αγροτική Οικονομία: Σε τροχιά σημαντικής ανάκαμψης ο κλάδος ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας


 «Από το δεύτερο τρίμηνο και μετά όλοι οι οικονομικοί δείκτες στους συγκεκριμένους κλάδους παρουσιάζουν ανοδική πορεία» υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του Συνδέσμου, και προστίθεται ότι πλέον καταγράφεται σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα της προ Covid-19 εποχής.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον ΣΕΠΕΕ, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής κατέγραψε στο 8μηνο φέτος, άνοδο 16,8% στην ένδυση και 13,7% στην κλωστοϋφαντουργία. Οι λιανικές πωλήσεις ενδυμάτων παρουσίασαν άνοδο κατά 23% και οι εξαγωγές ενισχύθηκαν κατά 14,6%. Έτσι, στο πρώτο οκτάμηνο του 2021, οι εξαγωγές της αλυσίδας ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας «έτρεξαν» με θετικό ρυθμό 22% και διαμορφώθηκαν στο ποσό των 1,2 δισ. ευρώ, από 987 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Πρωταγωνιστής σε αυτή τη θετική πορεία αναδείχθηκαν οι εξαγωγές του πρωτογενούς τομέα, ήτοι του βαμβακιού, που παρουσίασαν άνοδο κατά 50% και ανήλθαν στο ποσό των 338 εκατ. ευρώ. Κατά 14,6% αυξήθηκαν οι εξαγωγές ενδυμάτων και ανήλθαν σε 582 εκατ. ευρώ, από 507 εκατ. ευρώ στο πρώτο 8μηνο του 2020.

Διψήφια αύξηση, της τάξης του 11,9%, παρουσίασαν και οι εξαγωγές στην κλωστοϋφαντουργία, οι οποίες και ανήλθαν σε 285 εκατ. ευρώ. Την ίδια περίοδο, αύξηση κατά 8,2% εμφάνισαν και οι εισαγωγές, με αυτές των κλωστοϋφαντουργικών ειδών στο +18% και των ενδυμάτων στο +4,9%.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: