Αγροτικές ειδήσεις,νέα για γεωργία,κτηνοτροφία,τεχνολογίες,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Αλλαγή σκυτάλης στο Μαξίμου, πρωθυπουργος ο Κ. Μητσοτάκης
Αλλαγή σκυτάλης στο Μαξίμου, πρωθυπουργος ο Κ. Μητσοτάκης

Αλλαγή σκυτάλης στο Μαξίμου, πρωθυπουργος ο Κ. Μητσοτάκης


Ο κ. Μητσοτάκης, αμέσως μετά την ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο, κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς τα μέλη της οικογένειάς του. Στην είσοδο του κτιρίου, στην κορυφή της σκάλας, τον περίμενε ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον οποίο αντήλλαξαν χειραψία για τους φωτογράφους.

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας κατευθύνθηκαν στο πρωθυπουργικό γραφείο για την παράδοση-παραλαβή, μια διαδικασία που έγινε κεκλεισμένων των θυρών και είχε διάρκεια περίπου 15 λεπτών. Μετά από λίγη ώρα, οι δυο τους αντάλλαξαν εκ νέου χειραψία στην είσοδο, με τον κ. Τσίπρα να μπαίνει στο αυτοκίνητό του για να αποχωρήσει από το Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του κ. Μητσοτάκη.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Ο ελληνικός λαός μας έδωσε χθες εντολή να αλλάξουμε την Ελλάδα, θα την τηρήσουμε στο ακέραιο. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας».

Στις 19.00 η νέα κυβέρνηση

Η νέα κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινωθεί το απόγευμα της Δευτέρας, στις 19.00, και οι νέοι υπουργοί θα ορκιστούν το πρωί της Τρίτης, για να ακολουθήσουν οι καθιερωμένες παραδόσεις – παραλαβές.

Η νέα Βουλή θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη 17 Ιουλίου. Θα εκλέξει το προεδρείο της και κατόπιν αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που θα λήξουν με την προβλεπόμενη ψήφο εμπιστοσύνης

 Το πρωί της Δευτέρας ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Ρουπακιώτης ενημέρωσε επισήμως τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για τα αποτελέσματα των εκλογών. Ακολούθως, ο κ. Βούτσης μετέβη  στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για να τον ενημερώσει για τη δύναμη των κομμάτων στη νέα Βουλή.

Ο κ. Παυλόπουλος επικοινώνησε αμέσως με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, δίνοντάς του εντολή σχηματισμού κυβέρνησης για να ακολουθήσει η ορκωμοσία του ως πρωθυπουργού.

Με πληροφορίες από το thetoc.gr και το protothema.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: