Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Αποδίδουν η ποιότητα και οι καινοτοµίες ΒΙΟΖΩΚΑΤ
Αποδίδουν η ποιότητα και οι καινοτοµίες ΒΙΟΖΩΚΑΤ

Αποδίδουν η ποιότητα και οι καινοτοµίες ΒΙΟΖΩΚΑΤ


Υψηλή ποιότητα και διαφοροποίηση και συνεργασίες προς αυτή την κατεύθυνση µε ακαδηµαϊκούς φορείς και οίκους του εξωτερικού, χαρακτηρίζουν την εταιρεία ΒΙΟΖΩΚΑΤ, η οποία έχει καταφέρει να είναι µια από τις µεγαλύτερες βιοµηχανίες στον κλάδο των ζωοτροφών στην Ελλάδα, κάτι που αξιολογείται από την αγορά και καταγράφεται στα αποτελέσµατα 9µήνου του 2020 µε αύξηση 10% του κύκλου εργασιών της. Μάλιστα, η ανοδική πορεία αναµένεται να διατηρηθεί έως το τέλος της χρήσης και ο κύκλος εργασιών της βιοµηχανίας φέτος εκτιµάται ότι θα αυξηθεί στα 14 εκατ. ευρώ, ενώ ώθηση στις πωλήσεις της φαίνεται να δίνει και η υπέρβαση των προβληµάτων που είχε η ελληνική αιγοπροβατοτροφία µε βελτίωση τιµών γάλακτος.

Η βιοµηχανία, που πραγµατοποιεί εξαγωγές σε Βαλκάνια και Κύπρο, µε ειδικά προϊόντα για τη διατροφή προβάτων και αγελάδων στοχεύει να επεκταθεί εξαγωγικά και στη Βόρεια Αφρική.

Σύµφωνα µε στελέχη της εταιρείας, βασικό συστατικό επιτυχίας, η ανάπτυξη νέων καινοτόµων προϊόντων. Επ’ αυτού, η Βιοµηχανία Ζωοτροφών ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε. σε συνεργασία µε τη γαλλική εταιρεία τεχνολογίας ζωοτροφών IDENA προχώρησαν στη δηµιουργία του STARTJUNIOR, ενός  πρωτοπόρου συµπληρώµατος µε ορυκτά αργίλου και χαρούπι που έχει την ιδιότητα να δεσµεύει υγρασία. Περιέχει επίσης εκχυλίσµατα αρωµατικών φυτών και µαγιάς, θείο, βιταµίνη Ε και Σελήνιο για την υποστήριξη της φυσικής ανοσίας. Σαν αποτέλεσµα της φυσικής ανοσίας που παρέχει, έχει παρατηρηθεί ότι το STARTJUNIOR προφυλάσσει τα νεαρά µηρυκαστικά από την εµφάνιση λοιµώδους εκθύµατος.

Να σηµειωθεί ότι το καλοκαίρι η εταιρεία ολοκλήρωσε επένδυση 1,2 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση νέας γραµµής παραγωγής, βελτίωση των συστηµάτων logistics-αποθήκευσης και υποδοµών του εργοστασίου και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών. Τον Αύγουστο του 2019 η εταιρεία απέκτησε τη γερµανική πιστοποίηση VLOG (για τρόφιµα που παράγονται µε µη γενετικά τροποποιηµένες πρώτες ύλες, προϋπόθεση που ζητούν τα σούπερ µάρκετ του εξωτερικού από τις γαλακτοβιοµηχανίες).

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: