Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Αποδοτικά και πιο ευέλικτα για το χειριστή τα νέα στενά Kubota M5002 Narrow
Αποδοτικά και πιο ευέλικτα για το χειριστή τα νέα στενά Kubota M5002 Narrow

Αποδοτικά και πιο ευέλικτα για το χειριστή τα νέα στενά Kubota M5002 Narrow


Το Kubota M5002 Narrow χαρακτηρίζεται από τον στενό και συμπαγή σχεδιασμό του. Αυτό είναι ιδανικό για ελιγμούς σε στενές σειρές και όταν οδηγείτε σε αντίστοιχες συνθήκες. Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων έχει συμπληρωθεί από δύο ακόμη κατηγορίες επιδόσεων και επομένως είναι ευρέως διαφοροποιημένο, ενώ αυτή η νέα σειρά τρακτέρ είναι εξοπλισμένη με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα Kubota, που πληροί τα ευρωπαϊκά πρότυπα εκπομπών ρύπων Stage V και διατίθεται σε πέντε εκδόσεις ισχύος από 74 έως 115 ίππους. Τα τρακτέρ παρέχουν την απαραίτητη ισχύ για όλες τις εργασίες στο χωράφι, στην αυλή και κατά τη μεταφορά. Τα πέντε μοντέλα της νέας σειράς είναι τα M5-072N, M5-082N, M5-092M, M5-102N και M5-112N.

Βελτιωμένος κινητήρας και αισθητικά νέο καπό

Η σειρά M5002 Narrow Series είναι εξοπλισμένη με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα Kubota που πληροί τα ευρωπαϊκά πρότυπα εκπομπών Stage V και διατίθεται με πέντε επίπεδα ισχύος που κυμαίνονται από 74 έως 115 ίππους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα νέα Kubota M5002 Narrow Series προσφέρονται σε δύο διαφορετικά σχέδια καπό για κάθε τύπο εφαρμογής. Συγκεκριμένα, ένα καπό, ειδικά σχεδιασμένο για τα μοντέλα Cabina, επιτρέπει εξαιρετική ορατότητα στον μπροστινό άξονα, καθιστώντας το κατάλληλο για εργασίες σε αμπελώνες και οπωρώνες.

Ένα δεύτερο καπό, ειδικά σχεδιασμένο για τα μοντέλα Arco, με σχεδιασμό χαμηλού προφίλ, είναι ιδανικό για εργασία σε θερμοκήπια και εξειδικευμένα χωράφια. Η σειρά Kubota M5002 Narrow προσφέρεται και με δύο διαφορετικούς τύπους κιβωτίων ταχυτήτων, το πρώτο με 18 ταχύτητες εμπρός και 18 όπισθεν, το άλλο ακόμη πιο ευέλικτο και άνετο, με το τελευταίο να μπορεί μάλιστα να διπλασιάσει κάθε ταχύτητα με το πάτημα ενός κουμπιού και εγγυάται 36 ταχύτητες εμπρός και 36 όπισθεν.


Αμφότερα τα κιβώτια είναι εξοπλισμένα με ηλεκτροϋδραυλικό μοχλό και περιλαμβάνουν ταχύ σύστημα διεύθυνσης διπλής ταχύτητας. Με γωνία κεφαλής περίπου 35º, η τεχνολογία bi-speed της Kubota αυξάνει την αναλογία του τιμονιού του μπροστινού άξονα των μπροστινών τροχών, με αποτέλεσμα έναν εξαιρετικά μικρό κύκλο στροφής.

Ενισχυμένα υδραυλικά

Για να ανυψώνει βαριά φορτία με ευκολία και να λειτουργεί με ασφάλεια, η νέα σειρά Kubota M5002 Narrow Series είναι εξοπλισμένη με ένα ισχυρό υδραυλικό σύστημα, που παρέχει απόδοση έως και 69 λ./λ., απαραίτητη για την αύξηση της παραγωγικότητας και της απόδοσης.

Επιπλέον, χάρη στη σύνδεση τριών σημείων κατηγορίας II, η σειρά M5002 Narrow μπορεί να ανυψώσει βαριά φορτία έως και 2.300 κιλά. Το υδραυλικό σύστημα του Kubota M5002 Narrow διατίθεται στάνταρντ με δύο βαλβίδες με ανεξάρτητο έλεγχο ροής. Αυτό μπορεί να επεκταθεί σε έως και επτά βαλβίδες εμπρός και πίσω (τέσσερις μηχανικές και τρεις ηλεκτροϋδραυλικές). Η λύση αυτή επιτρέπει την εκτέλεση πολλών εργασιών ταυτόχρονα με μπροστινά, κεντρικά και πίσω εργαλεία.

Ευκινησία σε νέα υψηλότερα επίπεδα

Η ευελιξία της σειράς M5002 Narrow, μαζί με τη μεγάλη σταθερότητα και ασφάλεια -χάρη στην υδραυλική ανάρτηση του μπροστινού άξονα- καθιστούν το τρακτέρ αρκετά ανταγωνιστικό στην κατηγορία του. Τα νέα χαρακτηριστικά αυτής της σειράς περιλαμβάνουν την ανάρτηση του μπροστινού άξονα, η οποία μπορεί να ρυθμιστεί με διαφορετικούς τρόπους με ρυθμίσεις που προσαρμόζονται στις προτιμήσεις και τις ανάγκες του αγρότη. Αυτή η λειτουργία μπορεί να γίνει εύκολα με δύο συγκεκριμένα κουμπιά. Ένα από αυτά τα κουμπιά διαχειρίζεται την ανάρτηση του μπροστινού άξονα και σας επιτρέπει να επιλέξετε μεταξύ των τρόπων λειτουργίας (Off/On/Automatic). Η επιλογή της καλύτερης ρύθμισης για κάθε κατάσταση κάνει τον χειρισμό στο πεδίο και στο δρόμο πιο αποτελεσματικό και άνετο, ενώ μειώνει τη μηχανική καταπόνηση στα εξαρτήματα του τρακτέρ.

Το δεύτερο κουμπί προσαρμόζει την απορρόφηση κραδασμών της ανάρτησης του μπροστινού άξονα σύμφωνα με διάφορους παράγοντες όπως το φορτίο του μπροστινού άξονα, την ταχύτητα του τρακτέρ και τις συνθήκες εδάφους. Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με μια ευρύχωρη καμπίνα με επίπεδο δάπεδο και υψηλή ορατότητα. Επιπλέον, διαθέτει βέλτιστη εργονομία, με χειριστήρια άνετα στο χέρι, τα οποία επιτρέπουν ευχάριστη και παραγωγική εργασία.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: