Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Χαμηλό τριών ετών στην παγκόσμια παραγωγή σιτηρών λογαριάζει το IGC
Χαμηλό τριών ετών στην παγκόσμια παραγωγή σιτηρών λογαριάζει το IGC

Χαμηλό τριών ετών στην παγκόσμια παραγωγή σιτηρών λογαριάζει το IGC


Το μερίδιο της καλλιέργειας μαλακού σίτου της χώρας που αξιολογήθηκε σε καλή ή πολύ καλή κατάσταση μειώθηκε στο 73% στις 16 Μαΐου, βάζοντας τις αξιολογήσεις κάτω από αυτή την εποχή πέρυσι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του FranceAgriMer. Μια ξηρή, καυτή ράβδωση σε όλη τη Γαλλία αποστραγγίζει την υγρασία του εδάφους κατά τη διάρκεια μιας ζωτικής περιόδου για την ανάπτυξη της καλλιέργειας, με τις θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο να αναμένεται να ξεπεράσουν τους 35 βαθμούς Κελσίου (95 βαθμούς Φαρενάιτ) σε πολλές πόλεις, ανέφερε σε σημείωμα ο μετεωρολόγος Meteo France.

Το καλοκαιρινό ξόρκι σημαίνει ότι το έθνος είναι πιθανό να καταγράψει τον πιο ζεστό μήνα του ποτέ τον Μάιο, ξεπερνώντας το 2011, είπε ο μετεωρολόγος. Αυτό απειλεί να περιορίσει τις αποδόσεις σιταριού στη χώρα, προσθέτοντας τα καιρικά δεινά σε άλλους παραγωγούς, όπως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, σε μια εποχή που η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία περιορίζει ήδη τις παγκόσμιες προμήθειες σιτηρών.

Το Διεθνές Συμβούλιο Σιτηρών την Πέμπτη μείωσε τις προοπτικές του για την παγκόσμια παραγωγή σιταριού σε 769 εκατομμύρια τόνους, χαμηλό τριετίας. Όσον αφορά τον καιρό, η Γαλλία είναι η περιοχή με τη μεγαλύτερη ανησυχία της Ευρώπης για χειμερινές καλλιέργειες όπως το σιτάρι, δήλωσε ο Kyle Tapley, μετεωρολόγος στο Maxar, στη διάσκεψη GrainCom στη Γενεύη.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: