Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Δάνειο-«μαμούθ» 270 δισ. ευρώ θα ζητήσει η Γαλλία από τις αγορές το 2023
Στα 357 δισ. ευρώ «εκτοξεύτηκε» το δημόσιο χρέος το 2021

Δάνειο-«μαμούθ» 270 δισ. ευρώ θα ζητήσει η Γαλλία από τις αγορές το 2023Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει δανειστεί ποτέ το γαλλικό κράτος

Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023 παρουσίασε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Οικονομίας, προβλέποντας μεταξύ άλλων, ότι η Γαλλία θα δανειστεί από τις διεθνείς χρηματαγορές κατά το επόμενο έτος ποσό της τάξεως των 270 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο που έχει ποτέ δανειστεί το γαλλικό κράτος.

Προβλέπεται επίσης η εφαρμογή ενός σχεδίου για την σταδιακή αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στη Γαλλία, κάτι που αναμένεται να πυροδοτήσει τις κοινοβουλευτικές συζητήσεις οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 3 Οκτωβρίου. Στο σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού προβλέπονται μέτρα για την προστασία των νοικοκυριών από την άνοδο του πληθωρισμού.

Μιλώντας ωστόσο στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, ο υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ υπογράμμισε, ότι η λογική της λήψης μέτρων ανεξαρτήτως κόστους που επικράτησε κατά την περίοδο της κρίσης του κορονοϊού, δεν μπορεί να συνεχιστεί, διότι θα οδηγούσε σε περαιτέρω αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων, κάτι που δεν ενδείκνυται στην παρούσα φάση. Ο υπουργός Οικονομίας υπερασπίστηκε ακόμη την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη για τη Γαλλία το 2023, που ορίστηκε στο 1%, παρά τις εκτιμήσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), που την τοποθετούν στο 0,6%.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: