Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική DeePot 25.1: Η νέα λύση της Rauch για τοποθέτηση του λιπάσματος 25 εκατοστά βαθύτερα
DeePot 25.1: Η νέα λύση της Rauch για τοποθέτηση του λιπάσματος 25 εκατοστά βαθύτερα

DeePot 25.1: Η νέα λύση της Rauch για τοποθέτηση του λιπάσματος 25 εκατοστά βαθύτερα


Με την εξέλιξή του να περνά από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης για αρκετά χρόνια, το DeePot 25.1 της Rauch έρχεται σύντομα στην αγορά ως μία νέα μέθοδος στοχευμένης και βαθιά «ριζωμένης» στο έδαφος λιπασματοδιανομής.

Βαθύτερα το άζωτο για βαθύτερες ρίζες

Το πρώτο πλεονέκτημα του DeePot 25.1 είναι ότι ενθαρρύνει τη βαθύτερη ριζοβολία του αραβόσιτου με αντίστοιχη αύξηση της μάζας των ριζών. Η Rauch αναφέρει μάλιστα ότι υπό συνθήκες ξηρασίας, τα φυτά καλαμποκιού θα συνεχίσουν να είναι ενεργά για έως και τρεις εβδομάδες περισσότερο από τις συμβατικές καλλιέργειες.

Το δεύτερο είναι μια δραματική μείωση της απώλειας αζώτου στην ατμόσφαιρα. Οι εκπομπές που σχετίζονται με το κλίμα (αμμωνία και οξείδιο του αζώτου) είναι κατά 90% λιγότερες, σε σύγκριση με μια επιφανειακή εφαρμογή, σύμφωνα με την εταιρεία.

Σημειωτέον ότι η βαθιά τοποθέτηση των κόκκων εξασφαλίζει ότι αυτοί δεν ξεπλένονται από τη γη, από ισχυρή βροχή ή πλημμύρες.

Περισσότερη σοδειά από λιγότερο λίπασμα

Η εταιρεία σημειώνει ότι αυτοί οι τρεις παράγοντες οδηγούν σε αύξηση 3-5% των αποδόσεων σε διάστημα έξι ετών, ενώ απαιτείται 20% λιγότερο άζωτο για την επίτευξή της συγκεκριμένης απόδοσης. Να πούμε ακόμη ότι τα μαχαίρια έγχυσης έχουν ένα έχουν λεπτό σχεδιασμό που ανοίγει το χώμα απαλά και με ακρίβεια, τεχνικό στοιχείο που βοηθάει στην ασφαλή και όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη ενσωμάτωση του κόκκου. Στη συνέχεια, οι σχισμές κλείνουν με κυλινδρικά ελατήρια πίεσης για να εξασφαλιστεί η σφράγιση των αυλακώσεων. Αυτό εμποδίζει εντελώς το λίπασμα να έρθει σε επαφή με την ατμόσφαιρα.

«Παρά τη βαθιά εναπόθεση, τα μαχαίρια και οι κεφαλές έγχυσης δεν εκτελούν καμία άροση του εδάφους, διατηρώντας έτσι τη φυσική του δομή», τονίζει η Rauch. Η τελευταία προτείνει ότι η λίπανση σε βάθος των καλλιεργειών θεωρείται σήμερα ως μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους διατροφής των φυτών λόγω της διατήρησης αζώτου στο έδαφος.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: