Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Δυστυχώς ο ΕΦΚΑ… στον κόσμο του: επιβάλλει στους οφειλέτες του τέως ΟΓΑ πρόσθετη επιβάρυνση 2.000 ευρώ προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν.
 itemprop

Δυστυχώς ο ΕΦΚΑ… στον κόσμο του: επιβάλλει στους οφειλέτες του τέως ΟΓΑ πρόσθετη επιβάρυνση 2.000 ευρώ προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν.

Στο πεδίο του καταλογισμού των ασφαλιστικών εισφορών έχουν ανακύψει σοβαρά προβλήματα, λόγω της  μη εφαρμογής των ευνοϊκών διατάξεων των άρθρων 259 και 260 του Ν.4798/2021 για τους πολίτες που θέλουν να συνταξιοδοτηθούν στον τ. ΟΓΑ.

Σύμφωνα λοιπόν  με αυτές  τις  διατάξεις, οι οφειλέτες στον ΟΓΑ πρέπει να πληρώσουν εντός διμήνου τις οφειλές που ξεπερνούν το ποσό των  6.000 ευρώ προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν.

Εν τούτοις ,ο ΕΦΚΑ μη τηρώντας την εφαρμογή του νέου νόμου, εμμένει στην απαίτηση της πληρωμής του ποσού που ξεπερνάει τις 4.000 ευρώ ,όπως ίσχυε κατά το παρελθόν.

Όπως εύκολα  αντιλαμβάνεται ο καθένας μας, το παράνομο επιπλέον χρηματικό ποσό των 2.000 € που επιβάλλεται είναι υπολογίσιμο και δύσκολα μπορεί να εξευρεθεί από ανθρώπους οικονομικά αδύναμους. Με τον τρόπο αυτό οι άνθρωποι αυτοί αναγκάζονται να προχωρήσουν σε δανεισμό ή  να γίνουν επαίτες ώστε να μην μπει στο αρχείο η αίτηση συνταξιοδότησης τους.

 Απευθυνόμενος στην  γενική  διεύθυνση  συντάξεων  του ΕΦΚΑ για το θέμα αυτό έλαβα ως απάντηση από το τμήμα νομοθεσίας συντάξεων μη μισθωτών  όπου ρητά και κατηγορηματικά δηλώνεται ότι το όριο οφειλής  μπορεί να είναι ως 6.000 ευρώ. Κατόπιν τούτου και με βάση την διευκρίνηση αυτή από την αρμόδια υπηρεσία ,κρίνω απαραίτητο να κοινοποιήσω το θέμα ώστε να ενημερωθούν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και να απαιτήσουν την σωστή εφαρμογή του νόμου. Όσοι δε ,έχουν επιβαρυνθεί παράνομα μέχρι τώρα με το ποσό των 2.000 ευρώ, να απαιτήσουν την άμεση επιστροφή του. Οι δε υπόλοιποι που έχουν λάβει ειδοποιήσεις να μην πληρώσουν με πλαφόν τις 4.000 αλλά τις 6.000 ευρώ όπως δικαιωματικά τους εξασφαλίζει ο νόμος.

Ας δείξουμε τον απαιτούμενο  σεβασμό στους απόμαχους του πρωτογενούς τομέα της αγροτιάς και της κτηνοτροφίας και ας μη τους στερούμε την ούτως ή άλλως πενιχρή αλλά αναγκαία για τη διαβίωσή τους σύνταξη .Ως αιρετός κρίνω απαραίτητη την παρέμβασή μου σε τέτοια ζητήματα που αφορούν την σωστή εφαρμογή του νόμου  προς όφελος των συμπολιτών μου.

Παρακάτω σας παραθέτω τα συνοδευτικά mails  και μια γνωστοποίηση οφειλής για  παράνομη απαίτηση ασφαλιστικών εισφορών.

Με εκτίμηση

Ανδρέας Μπενέτσης

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: