Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Αντώνογλου, θλίψη για την οικογένεια των γεωπόνων
Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Αντώνογλου, θλίψη για την οικογένεια των γεωπόνων

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Αντώνογλου, θλίψη για την οικογένεια των γεωπόνων


Άνθρωπος με βαθιά καλλιέργεια και αγωνιστής, όπως αναφέρεται σε μια προσωπογραφία της Agrenda τον Ιούνιο του 2017, την εποχή που οι περισσότεροι αντάλλασσαν τη συμμετοχή τους στην εξέγερση του Πολυτεχνείου (μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής) με δημόσια αξιώματα, εκείνος επέλεγε να ασκήσει αθόρυβα την επιστήμη του, ως γεωπόνος και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στον δύσκολο στίβο των αγροτικών επιχειρήσεων. 
Ο Νίκος Αντώνογλου γεννήθηκε το 1949. Ήταν απόφοιτος της Ανώτατης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών και εργάσθηκε για χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας, μελετητής με έδρα την Αθήνα. Ασχολήθηκε με θερμοκηπιακές καλλιέργειες την περίοδο 1985-1995, ενώ είχε εδαφολογικό εργαστήριο από το 1995 έως το 2005. Συμμετείχε ενεργά στα γεγονότα του Πολυτεχνείου και μετά την Μεταπολίτευση εξελέγη μέλος του ΔΣ του Συλλόγου των φοιτητών. Διετέλεσε μέλος πολλών γεωτεχνικών οργανώσεων.
Το Μάιο του 2016 και μέχρι την αποχώρηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιούλιο του 2019, ανέλαβε γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αντικαθιστώντας σ’ εκείνη τη φάση τον Νίκο Στουπή, στενό μέχρι τότε συνεργάτη του υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου.

 

 

 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: