Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Ειδική έκδοση του νέου Xerion για τα 25 χρόνια λανσάρεται από την Claas
Ειδική έκδοση του νέου Xerion για τα  25 χρόνια λανσάρεται από την Claas

Ειδική έκδοση του νέου Xerion για τα 25 χρόνια λανσάρεται από την Claas


Το 1997 δεν ήταν ένα ορόσημο στην κατασκευή τρακτέρ γενικά αλλά και για την Claas ειδικά. Με την προσθήκη του Xerion 2500 στη γκάμα των προϊόντων της, η Claas παρουσίασε όχι μόνο το πιο ευέλικτο τρακτέρ υψηλής ιπποδύναμης μέχρι σήμερα, αλλά και το πρώτο τρακτέρ της μετά τον φορέα παρελκόμενων «Huckepack».

Μετά από περισσότερα από 20 χρόνια ανάπτυξης, το πρώτο έτοιμο για παραγωγή Xerion, το οποίο κινούνταν από έναν εξακύλινδρο κινητήρα Caterpillar 250 ίππων και χρησιμοποιούσε το συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων κιβώτιο HM08 που αναπτύχθηκε από την Claas, δημιούργησε μια νέα κατηγορία προϊόντων. Χάρη στις τέσσερις περιοχές προσάρτησης και του αμαξώματος, το τεράστιο ωφέλιμο φορτίο, την περιστρεφόμενη καμπίνα και τους δύο άξονες διεύθυνσης με ίσους κινητήριους τροχούς, καθώς και το συνεχώς μεταβαλλόμενο κιβώτιο ταχυτήτων και τη μόνιμη τετρακίνηση, το Xerion ήταν μοναδικό σε πολλούς τομείς από τότε.

Είτε χρησιμοποιήθηκε ως αυτοκινούμενο μηχάνημα εφαρμογής υγρής κοπριάς είτε ως συμπαγής αυτοκινούμενη μηχανή συγκομιδής τεύτλων, ως αυτοκινούμενο χλοοκοπτικό μεγάλης επιφάνειας με συνδυασμό τριπλού χλοοκοπτικού σε αντίστροφη διαδρομή είτε ως ισχυρός συνδυασμός σποράς με τοποθετημένη χοάνη σπόρων, το Xerion άνοιξε νέα πεδία εφαρμογής. Ευέλικτο, αποτελεσματικό και ισχυρό Με την άφιξη το 2004 του Xerion 3300, έγινε η μετάβαση σε κιβώτιο ταχυτήτων συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων ZF.

Από τότε, το Xerion έγινε συνώνυμο της υψηλής ελκτικής ισχύος, σε μια εποχή όπου οι βαρέος τύπου εντατικοί καλλιεργητές και οι κοντές δισκοσβάρνες με μεγάλα πλάτη εργασίας γίνονταν δημοφιλή εργαλεία. Χάρη στην περισσότερη ισχύ του κινητήρα -ιδίως λόγω του Xerion 3800 με τους 379 ίππους που ακολούθησε το 2007- και μιας σφαιρικής βάσης πίσω από την καμπίνα, η εργασία με δεξαμενές υγρής κοπριάς μεγάλου όγκου ήταν πλέον δυνατή. Ταυτόχρονα, η έκδοση «Saddle Trac» με την καμπίνα τοποθετημένη πάνω από τον κινητήρα προστέθηκε στη γκάμα μοντέλων.

Το 2009, τα υψηλότερης ισχύος Xerion 4500 και Xerion 5000, διαθέσιμα και στις δύο εκδόσεις περιστρεφόμενης καμπίνας Trac και Trac VC, παρουσιάστηκαν στην Agritechnica προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις αναφορικά με την απόδοση του κινητήρα και την πρόσφυση. Οι δύο ναυαρχίδες με «power Intelligence» χρησιμοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά για βαριές και πολύ βαριές εργασίες βύθισης και άλλα βαριά καθήκοντα. Το επόμενο έτος, το υψηλής ιπποδύναμης Xerion κυκλοφόρησε στη Βόρεια Αμερική για πρώτη φορά και το 2017 σημείωσε ρεκόρ στη δοκιμή της Νεμπράσκα για την κατηγορία 450 έως 500 ίππων όσον αφορά την απόδοση, τις χαμηλές στροφές κινητήρα, την ελκτική ισχύ και τον θόρυβο της καμπίνας.

Το 2020, η πρεμιέρα του Xerion στο Nordschleife προκάλεσε διεθνή ενθουσιασμό: Στις 24 Αυγούστου, ο οδηγός αγώνων Christian Menzel ολοκλήρωσε τη θρυλική διαδρομή μήκους 20,6 χιλιομέτρων στην πίστα του Nürburgring σε 25 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα –με την καμπίνα γυρισμένη. Με σχεδόν 1 εκατομμύριο προβολές μέχρι σήμερα, το σχετικό βίντεο έχει γίνει αρκετά δημοφιλές στο κανάλι του YouTube «Auto, Motor und Sport».

Σήμερα, βγαίνουν από τη μονάδα παραγωγής έως και 400 αντίτυπα ετησίως με τις πωλήσεις να έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία τρία χρόνια.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: