Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Επέκταση της εμπορικής συμφωνίας με τη Ρωσία επιθυμεί η Ουκρανία
Επέκταση της εμπορικής συμφωνίας με τη Ρωσία επιθυμεί η Ουκρανία

Επέκταση της εμπορικής συμφωνίας με τη Ρωσία επιθυμεί η Ουκρανία


«Η συμφωνία αφορά την εφοδιαστική, την κίνηση πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα», εξήγησε ο Τάρας Κάσκα, υφυπουργός Οικονομίας της Ουκρανίας, στην οικονομική εφημερίδα.

«Ποια η διαφορά μεταξύ των σιτηρών και του σιδηρομεταλλεύματος;», διερωτήθηκε ο κ. Κάσκα.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, με τη διαμεσολάβηση της Τουρκίας, οδήγησε στη σύσταση κέντρου συντονισμού και ελέγχου με έδρα την Κωνσταντινούπολη, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι των τριών πλευρών, ένας Ουκρανός, ένας Ρώσος, ένας Τούρκος, καθώς και ένας εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών και οι ομάδες τους.

Επίσης συμφωνήθηκαν τα εξής:

  • Πραγματοποίηση επιθεωρήσεων των πλοίων κατά την αναχώρησή τους από τα ουκρανικά λιμάνια και κατά την άφιξή τους στην Τουρκία. Οι επιθεωρήσεις θα γίνονται από εκπροσώπους των τεσσάρων πλευρών κατά τον απόπλου και τον κατάπλου.
  • Ασφαλείς διάδρομοι ναυσιπλοΐας όπου Ρώσοι και Ουκρανοί δεσμεύονται να σεβασθούν του διαδρόμους ναυσιπλοΐας που θα διασχίζουν την Μαύρη Θάλασσα και θα εξαιρούνται από κάθε στρατιωτική δραστηριότητα.
  • Τετράμηνη ανανεώσιμη ισχύς: Η συμφωνία θα έχει ισχύ τεσσάρων μηνών που θα ανανεώνεται αυτόματα.
  • Μνημόνιο για τα ρωσικά σιτηρά και λιπάσματα, όπου θα εγγυάται ότι οι δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας δεν θα αφορούν τα σιτηρά και τα λιπάσματα κατά άμεσο ή έμμεσο τρόπο.

Με πληροφορίες από Οικονομικό Ταχυδρόμο

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: