Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Επεμβάσεις κατά της ευδεμίδας έως 20 Ιουνίου για την Δυτική Ελλάδα
Επεμβάσεις κατά της ευδεμίδας έως 20 Ιουνίου για την Δυτική Ελλάδα

Επεμβάσεις κατά της ευδεμίδας έως 20 Ιουνίου για την Δυτική Ελλάδα


ΕΥΔΕΜΙΔΑ (πεδινές περιοχές)

Η έναρξη της 2η πτήσης του εντόμου τοποθετείται τέλος Μαΐου αρχές στις 1-3 Ιουνίου. To 25% και το 50% των ακμαίων ατόμων εμφανίστηκαν την 10η και την 15η Ιουνίου ενώ το 75% των ακμαίων ατόμων της γενεάς αναμένεται να εμφανιστούν την 25 η Ιουνίου.

Η πτήση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 15 Ιουλίου. Στις περιπτώσεις που εφαρμόζεται μια μόνο επέμβαση:

  • Εάν έγινε επέμβαση με εντομοκτόνα που έχουν και ωοκτόνο δράση, η εφαρμογή έπρεπε να γίνει στο χρονικό διάστημα 10-12 Ιουνίου.
  • Εναλλακτικά, σε περίπτωση που επιλεγούν αποκλειστικά προνυμφοκτόνα σκευάσματα, η εφαρμογή να γίνει στο χρονικό διάστημα 18-20 Ιουνίου.

Στις περιπτώσεις που πραγματοποιούνται δύο εφαρμογές:

  • Εάν έγινε επέμβαση με εντομοκτόνα που έχουν και ωοκτόνο δράση, η 1 η εφαρμογή έπρεπε να γίνει στο χρονικό διάστημα 4-8 Ιουνίου.
  • Εναλλακτικά, σε περίπτωση που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά προνυμφοκτόνα σκευάσματα, η 1 η εφαρμογή να γίνει άμεσα.
  • Η 2 η εφαρμογή να γίνει στο τέλος της λήξης του μεσοδιαστήματος εφαρμογής, όπως αυτό αναφέρεται στην ετικέτα του σκευάσματος της 1ης εφαρμογής. Συνιστάται η τακτική και ανά διήμερο διενέργεια ελέγχου της προσβολής.

Η απόφαση για τον χρόνο και την συχνότητα των επεμβάσεων εξαρτάται από την παραγωγική κατεύθυνση, το ιστορικό του αμπελώνα, το ύψος της προσβολής, το εντομοκτόνο, την ευαισθησία της ποικιλίας, τις καιρικές συνθήκες και άλλους παράγοντες.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: