Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Επενδυτικό πρόγραμμα 200 εκατ. ευρώ για την αυτοματοποίηση της γεωργικής παραγωγής τρέχει η Γαλλία
Επενδυτικό πρόγραμμα 200 εκατ. ευρώ για την αυτοματοποίηση της γεωργικής παραγωγής τρέχει η Γαλλία

Επενδυτικό πρόγραμμα 200 εκατ. ευρώ για την αυτοματοποίηση της γεωργικής παραγωγής τρέχει η Γαλλία


Ο υπουργός Γεωργίας Marc Fesneau περιέγραψε το σχέδιο στη μεγαλύτερη γεωργική εκδήλωση της Γαλλίας, το Salon de l’Agriculture, στις 2 Μαρτίου.

Όπως εξήγησε, περίπου τα μισά φρούτα και λαχανικά που καταναλώνονται στη Γαλλία καλλιεργούνται εκεί, αριθμός που η γαλλική κυβέρνηση επιδιώκει να μεγαλώσει. Ο κ. Fesneau είπε στην εκδήλωση: «Όσον αφορά τα φρούτα και τα λαχανικά, είχαμε απώλεια κυριαρχίας σε όλα τα μέρη αυτής της αγοράς».

Η γαλλική κυβέρνηση δήλωσε ότι θα παράσχει 200 ​​εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα, με 300 εκατ. ευρώ επιπλέον ανοιχτά σε ιδιώτες επενδυτές που θέλουν να ενισχύσουν τον αγροδιατροφικό τομέα.

Το ταμείο θα παρέχει αναπτυξιακά κεφάλαια σε μικρές και μεσαίες αγροτικές επιχειρήσεις, με σκοπό την ενίσχυση της αυτοματοποίησης και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

Έρχεται καθώς οι βρετανικές επιχειρήσεις κηπευτικών συνεχίζουν να παλεύουν με πρωτοφανείς πληθωριστικές πιέσεις, κυρίως στο κόστος ενέργειας και εργασίας.

Ως απάντηση, περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι έχουν εγγραφεί στην εκστρατεία της NFU για την ασφάλεια των τροφίμων καθώς τα ράφια των σούπερ μάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι άδεια από φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Η εκστρατεία επιδιώκει να κινητοποιήσει την υποστήριξη του κοινού πίσω από την ιδέα ότι τα ράφια των σούπερ μάρκετ δεν πρέπει ποτέ να είναι άδεια από τρόφιμα που μπορούν να παραχθούν από αγρότες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η NFU αποκάλυψε επίσης τη νέα στρατηγική της για την ενίσχυση της κηπουρικής στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία καλεί τους καλλιεργητές να έχουν καλύτερη πρόσβαση στην προστασία των καλλιεργειών, πρόσβαση στο νερό και περισσότερες κρατικές επενδύσεις για την τόνωση της παραγωγικότητας.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: