Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Επιδότηση καυσίμων: Πάνω από 100.000 οι αιτήσεις τις πρώτες ώρες λειτουργίας της πλατφόρμας
Νέα μέτρα στήριξης: Τι ισχύει για την επιδότηση καυσίμων – Πότε θα λάβουν οι δικαιούχοι την ηλεκτρονική κάρτα

Επιδότηση καυσίμων: Πάνω από 100.000 οι αιτήσεις τις πρώτες ώρες λειτουργίας της πλατφόρμαςΤο ποσό της ενίσχυσης για τα καύσιμα ανέρχεται σε 30 έως 50 ευρώ

Ξεπέρασαν τις 100.000 οι αιτήσεις μέσω του vouchers.gov.gr για το Fuel Pass που τέθηκε σε λειτουργία χθες.

Η επιδότηση καυσίμων αφορά την κίνηση των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022.

Το πολυαναμενόμενο Fuel Pass απευθύνεται σε περισσότερους από 3 εκατ. δικαιούχους, φυσικά πρόσωπα και ελεύθερους επαγγελματίες, και το ποσό της ενίσχυσης θα ανέλθει σε 30 έως 50 ευρώ. Απαραίτητες προϋποθέσεις για την ενίσχυση είναι το δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα του φορολογικού έτους 2020 να μην ξεπερνά τις 30.000 ευρώ και το όχημα ή η μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο να είναι σε κυκλοφορία, ασφαλισμένο και να μην οφείλονται για αυτό τέλη κυκλοφορίας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 130 εκατ. ευρώ, από πιστώσεις που διατέθηκαν από τις Γενικές Κρατικές Δαπάνες του Υπουργείου Οικονομικών. Η πλατφόρμα υλοποιήθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Επί του πρακτέου, κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα ΙΧ όχημα ή μοτοσυκλέτα – μοτοποδήλατο, υπό την προϋπόθεση το συγκεκριμένο μέσο μετακίνησης να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας. Το φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οχήματος, ή αυτό να βρίσκεται σε καθεστώς leasing.

Η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των πολιτών.

Η καταβολή θα πραγματοποιείται ανάλογα με το ΑΦΜ του δικαιούχου και η πρόσβαση θα γίνεται με χρήση των κωδικών TaxisNet. Μετά από την υποβολή αιτήσεων θα αντλούνται αυτόματα στοιχεία για το όχημα (ασφάλεια ΙΧ, τέλη κυκλοφορίας) και τον οδηγό (εισόδημα κ.λπ.).

Αναλυτικά, η υποβολή των αιτήσεων έχει ως εξής:

  • 26.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 1
  • 27.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 2 και 3
  • 28.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 4 και 5
  • 29.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 6 και 7
  • 30.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 8 και 9

Από την 1η.5.2022 και εξής, είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων, ανεξαρτήτως του λήγοντος αριθμού του Α.Φ.Μ. των φυσικών προσώπων.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: