Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Η AstraZeneca μπορεί να μην παραδώσει στην ΕΕ τα συμφωνηθέντα εμβόλια – News.gr
Η AstraZeneca μπορεί να μην παραδώσει στην ΕΕ τα συμφωνηθέντα εμβόλια – News.gr

Η AstraZeneca μπορεί να μην παραδώσει στην ΕΕ τα συμφωνηθέντα εμβόλια – News.grΑυστριακά ΜΜΕ μεταδίδουν πληροφορίες ότι στη χώρα θα παραδοθούν 600.000 αντί 2 εκατ. δόσεις

Μετά την ενημέρωση από την Pfizer, ότι θα παραδοθεί μειωμένος αριθμός δόσεων εμβολίων σε ορισμένες χώρες της ΕΕ το επόμενο διάστημα, ένα ακόμη πλήγμα στον σχεδιασμό του εμβολιασμού των Ευρωπαίων πολιτών προκαλούν πληροφορίες αρκετών ΜΜΕ στην Αυστρία, τα οποία επικαλούνται πηγές του αυστριακού υπουργείου Υγείας, ότι η AstraZeneca θα μπορούσε να παραδώσει λιγότερα εμβόλια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από ό, τι είχε αρχικά προβλεφθεί και η αιτία είναι ότι η απόφαση της ΕΕ για την έγκριση του εμβολίου της εταιρείας αναμένεται για τις 29 Ιανουαρίου.

Για την Αυστρία, αυτό σημαίνει ότι αντί για 2 εκατ. δόσεις εμβολίων αυτής της εταιρείας μόνον 600.000 θα μπορούσαν να παραδοθούν στη χώρα το πρώτο τρίμηνο του 2021. Σύμφωνα με τις πληροφορίες – οι οποίες ωστόσο μέχρι απόψε δεν είχαν επιβεβαιωθεί ούτε από το υπουργείο Υγείας ούτε από την εταιρεία- οι εγχώριες αρχές ενημερώθηκαν σήμερα σχετικά, μετά από συνομιλία που είχαν νωρίτερα σε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους της AstraZeneca, η οποία προφανώς προτίθεται να παραδώσει πρώτα σε άλλες χώρες εκτός της ΕΕ.

Δεν είναι ακόμη σαφές, εάν αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει το πρόγραμμα εμβολιασμού της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Πράσινων, το οποίο προβλέπει ότι έως τα τέλη Μαρτίου θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι όσοι άνω των 65 ετών θέλουν να εμβολιαστούν, δηλαδή, 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι.

Από την Αυστρία έχουν παραγγελθεί, προφανώς για μέχρι αυτή την ημερομηνία, 937.950 δόσεις εμβολίου της Pfizer, 200.000 δόσεις από τη Moderna και 2,16 εκατομμύρια από την AstraZeneca.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: