Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Η γαλλική παραγωγή κρασιού αναμένεται να ανακάμψει μετά τον παγετό το 2021 | Winetrails
Η γαλλική παραγωγή κρασιού αναμένεται να ανακάμψει μετά τον παγετό το 2021 | Winetrails

Η γαλλική παραγωγή κρασιού αναμένεται να ανακάμψει μετά τον παγετό το 2021 | Winetrails


απόδοση Ζήσης Πανάγος

Οι καταστροφικοί παγετοί της άνοιξης και οι έντονες βροχοπτώσεις το περασμένο καλοκαίρι προκάλεσαν όλεθρο με τα αμπέλια στη Γαλλία, οδηγώντας το υπουργείο Γεωργίας της χώρας να προβλέψει ένα από τα χειρότερα επίπεδα παραγωγής στην ιστορία εκείνη την εποχή.

Ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας Julien Denormandie περιέγραψε τους παγετούς ως «πιθανώς τη μεγαλύτερη γεωργική καταστροφή των αρχών του 21ου αιώνα».

Η εικόνα είναι λίγο πιο ρόδινη φέτος, με το υπουργείο Γεωργίας της Γαλλίας να αναμένει ανάκαμψη στα επίπεδα παραγωγής μεταξύ 13-21% (μεταξύ 42,6 και 45,6 εκατομμυρίων εκατόλιτρων).

Παρά τις χαλαζοπτώσεις και τις ακραίες θερμοκρασίες που παρατηρήθηκαν στη Γαλλία τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, η πλειοψηφία του έθνους έχει δει ευνοϊκές καιρικές συνθήκες σε σύγκριση με πέρυσι.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, η παραγωγή τείνει προς αύξηση σε σύγκριση με πέρυσι σε όλες τις αμπελοοινικές περιοχές, με εξαίρεση το Charentes», ανέφερε το υπουργείο.

«Ωστόσο, η ξηρασία του εδάφους σε συνδυασμό με τους καύσωνες θα μπορούσαν να περιορίσουν αυτή την αύξηση εάν επιμείνουν μέχρι τη συγκομιδή».

Ενώ ο ξηρός, ζεστός καιρός μείωσε τον κίνδυνο άρρωστων αμπελιών και αναμένεται να οδηγήσει σε πρώιμη συγκομιδή σταφυλιών, η ξηρασία επηρεάζει τα σταφύλια στην περιοχή της Αλσατίας και στο Languedoc-Roussillon. Μπορεί επίσης να περιορίσει τα επίπεδα παραγωγής στη Βουργουνδία, ανέφερε το υπουργείο.

Η παραγωγή στο Μπορντό αναμένεται να πέσει κάτω από τον μέσο όρο της πενταετίας ως αποτέλεσμα των ζημιών από παγετό και χαλάζι.

Ωστόσο, υπάρχουν θετικά νέα από τη σαμπάνια, όπου αναμένεται καλή σοδειά με επίπεδα πάνω από τον μέσο όρο της πενταετίας, σύμφωνα με το υπουργείο.

Καθώς οι χαλαζοπτώσεις και η ξηρασία αποτελούν μια συνεχή πρόκληση για τους Γάλλους αμπελουργούς, το Υπουργείο Γεωργίας αποκάλυψε μια σειρά μέτρων που στοχεύουν να βοηθήσουν τους οινοπαραγωγούς και τους καλλιεργητές που πλήττονται από τις ασταθείς καιρικές συνθήκες.

Ο Marc Fesneau, υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων ανακοίνωσε τα νέα μέτρα στις 3 Αυγούστου σε συνέντευξη Τύπου.

«Αυτές οι επτά συστάσεις, που προκύπτουν από ανάλυση πεδίου, παρέχουν άμεσες και συγκεκριμένες απαντήσεις τόσο για την υποστήριξη των αγροτών που πλήττονται από την εαρινή χαλαζόπτωση όσο και για τη βελτίωση της ανθεκτικότητας της γεωργίας μας, καθώς και τα δομικά έργα που ξεκίνησε η κυβέρνηση, όπως η μεταρρύθμιση της ασφάλισης των καλλιεργειών ή το σχέδιο Γαλλία 2030, με 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη και την ανάπτυξη των λύσεων του αύριο, ιδίως για να μας προετοιμάσουν καλύτερα για τους κλιματικούς κινδύνους.», ανέφερε.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: