Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Ισχυρό το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για την Ελλάδα
Αρνητική έκπληξη από την υποεκτέλεση του ΠΔΕ

Ισχυρό το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για την Ελλάδα


Παρά την κρίση του νέου κορωνοϊού, το ενδιαφέρον των επενδυτών για την Ελλάδα παραμένει σταθερά ισχυρό, και υπάρχουν λόγοι ώστε η Ελλάδα να κοιτά το μέλλον με αισιοδοξία, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Xinhua ο ιδρυτής του InvestGR, Ανδρέας Γιαννόπουλος.

Όπως επισήμανε, αυτό που εξέλαβε από τις συζητήσεις με επιχειρήσεις, «είναι ξεκάθαρο: καμία άμεση ξένη επένδυση δεν έχει αναβληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, και το σημαντικότερο καμία δεν έχει ακυρωθεί».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, η επιτυχής διαχείριση της πανδημίας από την ελληνική κυβέρνηση ήταν αυτή που όχι μόνο προστάτευσε τη φήμη της χώρας, αλλά επίσης ενήργησε ως η καλύτερη απόδειξη των δυνατοτήτων της.

«Πρόκειται για στέρεο έδαφος ώστε η Ελλάδα να κοιτάξει το μέλλον με αισιοδοξία, παρά τους προφανείς οικονομικούς περιορισμούς, τα επιπλέον βάρη της οικονομίας λόγω της πανδημίας, όμως νομίζω πως η Ελλάδα έχει καλές προοπτικές», είπε.

Όπως επισήμανε ο κ. Γιαννόπουλος, «είναι πολύ ξεκάθαρο πως αυτό που αποκαλούμε ‘έξυπνο χρήμα’ είναι άφθονο σε όλον τον κόσμο και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια περιόδων κρίσης. Αυτό το ‘έξυπνο χρήμα’ αναζητά ευκαιρίες σε νέους επενδυτικούς προορισμούς. Νομίζω πως η Ελλάδα μπορεί να το εκμεταλλευτεί».

Κατά τον ίδιο, η ενέργεια και ιδιαίτερα οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ο τουρισμός, η τεχνολογία και οι υποδομές, είναι ορισμένοι μόνο από τους πιο πολλά υποσχόμενους τομείς που μπορεί να τονώσουν τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Το real estate, που βρίσκονταν σε άνθιση τα τελευταία πέντε χρόνια λόγω του προγράμματος της Χρυσής Βίζας αλλά υπέστη σοβαρό πλήγμα λόγω της πανδημίας, επίσης αναμένεται να ανακάμψει εντός του επόμενου έτους, υπό την προϋπόθεση πως θα αρθούν οι περιορισμοί στα ταξίδια.

Οι πιο ενεργοί επενδυτές είναι οι ευρωπαϊκές υπερδυνάμεις –η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία- και επίσης οι ΗΠΑ και η Κίνα, η οποία βρίσκεται πίσω από μια από τις εμβληματικότερες επενδύσεις των τελευταίων ετών, αυτήν στον ΟΛΠ.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, τα ισχυρά γεωπολιτικά πλεονεκτήματα είναι αυτά που κάνουν την Ελλάδα κύριο πόλο έλξης για στρατηγικές επενδύσεις. «Είναι ένα από τα παλαιότερα μέλη της ΕΕ με πολιτική σταθερότητα και, το σημαντικότερο, με πολύ φιλικό πολιτικό περιβάλλον», υπογράμμισε.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: