Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Κινητοποίηση αγροτών στα Χανιά για τις αυξήσεις σε ρεύμα και εφόδια
Κινητοποίηση αγροτών στα Χανιά για τις αυξήσεις σε ρεύμα και εφόδια

Κινητοποίηση αγροτών στα Χανιά για τις αυξήσεις σε ρεύμα και εφόδιαΜεταξύ των αιτημάτων των αγροτών είναι η άμεση μείωση του αγροτικού ρεύματος κατά 50% καθώς και η «Συνολική και ριζική μείωση του αγροτικού ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά», ενώ καλούν και σε πανχανιώτικη κινητοποίηση στις 31 Ιανουαρίου

Αναλυτικά το κάλεσμα:

«Την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου συνεδρίασε το Δ.Σ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Χανίων.Την συνεδρίαση απασχόλησαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι. Εκτιμήθηκε ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο. Έχουμε φτάσει στα όρια της επιβίωσής μας. Η πείρα έχει διδάξει ότι μόνο με τον αγώνα και την πάλη μας μπορούμε να ελπίζουμε.

Απευθύνουμε κάλεσμα στους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους του Ν. Χανίων, ώστε μαζικά και δυναμικά να οργανώσουμε τον αγώνα μας απέναντι στην πολιτική που κάνει όλο και πιο δύσκολη την επιβίωσή μας. Καλούμε να συνεδριάσουν όλα τα Δ.Σ των Αγροτικών Συλλόγων ώστε συντονισμένα να οργανώσουμε σειρά κινητοποιήσεων μέσα στον Γενάρη.Συντονιζόμαστε με τους συναδέλφους μας από όλη την Κρήτη και όλη την Ελλάδα παίρνοντας αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Το υψηλό κόστος παραγωγής, με το ακριβό πετρέλαιο, τις απανωτές αυξήσεις στην τιμή ρεύματος με βάση και τη ρήτρα αναπροσαρμογής, τις αυξήσεις σε ζωοτροφές, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, αγροτικά μέσα και εφόδια, που επιβάλλουν οι βιομήχανοι και οι μονοπωλιακοί όμιλοι, αλλά και το ίδιο το κράτος με τον υψηλό ΦΠΑ, την αύξηση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και τις μεταφορές, οδηγούν τον αγρότη όχι μόνο να μην έχει ικανοποιητικό εισόδημα αλλά πολλές φορές να μην μπορεί να καλύψει τα έξοδά του, ακόμα και όταν υπάρξει μια μικρή αύξηση των προϊόντων στον παραγωγό (π.χ λάδι)

Η κυβέρνηση μπροστά στον φόβο των κινητοποιήσεών μας, έχει ήδη εξαγγείλει μέτρα κοροϊδίας όπως η κάλυψη κατά 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Θέλουν να μείνουμε σιωπηλοί αποδεχόμενοι τα ψίχουλα που μας πετάνε. Ρίχνουν πάνω σε όποιον δεν μένει σιωπηλός τους μηχανισμούς καταστολής όπως έκαναν και με τους συναδέλφους κτηνοτρόφους στο Ρέθυμνο που δικάζονται γιατί κινητοποιήθηκαν απέναντι στην πολιτική που μας ξεκληρίζει.Το κράτος τους εμφανίζεται αναποτελεσματικό όταν είναι να στηριχτεί το εισόδημα της μικρομεσαίας αγροτιάς , αντίθετα είναι πολύ αποτελεσματικό όταν είναι να επιδοτηθούν με εκατομμύρια ευρώ εφοπλιστές, τραπεζίτες, βιομήχανοι, καναλάρχες.Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν εξασφαλίζουν αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές, αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των Αγροτικών Συλλόγων που διεκδικούν μέτρα ανακούφισης του αγροτικού εισοδήματος.

Καλούμε τους συναδέλφους αγροτοκτηνοτρόφους να δώσουν μαζικά το παρόν στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνουμε στην ΔΕΗ την Παρασκευή 21 Γενάρη.

Να διεκδικήσουμε:

  • Άμεση μείωση του αγροτικού ρεύματος κατά 50%
  • Συνολική και ριζική μείωση του αγροτικού ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά.

Σε κάθε χωριό οργανώνουμε συνεδριάσεις των Δ.Σ των Αγροτικών Συλλόγων. Να καταλήξουν τις δικές τους αγωνιστικές πρωτοβουλίες και να οργανώσουν την μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που οργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν.Χανίων

Κλιμακώνουμε με Πανχανιώτικη κινητοποίηση την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου.

 Όλοι με τα αγροτικά μας αυτοκίνητα και τα τρακτέρ στις 11π.μ στον κόμβο των Μουρνιών».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: