Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Κόστος 110 δισ. ευρώ για τις αυτοκινητοβιομηχανίες σε ένα άτακτο Brexit – News.gr
Κόστος 110 δισ. ευρώ για τις αυτοκινητοβιομηχανίες σε ένα άτακτο Brexit – News.gr

Κόστος 110 δισ. ευρώ για τις αυτοκινητοβιομηχανίες σε ένα άτακτο Brexit – News.grΟι ενώσεις του κλάδου καλούν ΕΕ και Βρετανία να καταλήξουν σε εμπορική συμφωνία

Ευρωπαϊκές και βρετανικές αυτοκινητοβιομηχανίες κάλεσαν σήμερα τις ΕΕ και Βρετανία να συμφωνήσουν το συντομότερο δυνατό σε μία ένα συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, προειδοποιώντας ότι ένα άτακτο Brexit, θα μπορούσε να κοστίσει στον αναφερόμενο τομέα 110 δισ. ευρώ από την απώλεια εμπορικών πράξεων μέσα σε μία πενταετία.

Καθώς απομένουν λιγότεροι από 4 μήνες πριν από τη λήξη της μεταβατικής περιόδου μετά το Brexit, που τελειώνει το Δεκέμβριο, οι διαπραγματεύσεις της Βρετανίας και της ΕΕ για μία εμπορική συμφωνία από το 2021 και μετά έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, μετά την παρουσίαση από τη Βρετανία ενός σχεδίου για το σπάσιμο της συμφωνίας αποχώρησης, την οποία και υπέγραψαν οι δύο πλευρές τον Ιανουάριο.

Η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας, θα οδηγήσει στην επιβολή δασμών. Μία τέτοια εξέλιξη θα έχει ως συνέπεια την αύξηση των τιμών των οχημάτων, ενώ θα προκαλέσει μείωση της ζήτησης, προκαλώντας μείωση της παραγωγής κατά 3 εκατ. οχήματα μέσα στην επόμενη πενταετία, σύμφωνα με σημερινή κοινή ανακοίνωση 23 ενώσεων του κλάδου.

 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: