Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική ΚΥΔ Αθηναίων και Μελά γωνία
ΚΥΔ Αθηναίων και Μελά γωνία

ΚΥΔ Αθηναίων και Μελά γωνία


Στο βραχύ διάστηµα από την ανάληψη των καθηκόντων του δεν έχει ανακοινώσει κάτι βαρύγδουπο για τον πρωτογενή, εντούτοις προαναγγέλλει παρεµβάσεις εντός Μαρτίου, που θα ανακουφίσουν. Για την ώρα, ακούει τους πάντες και τα πάντα. Αναµένοµεν!

Πάντως κι αυτό που γίνεται µε τους κυβερνητικούς βουλευτές να επισκέπτονται ο ένας µετά τον άλλο, τον υπουργό, µεταφέροντας του το ίδιο πρόβληµα λες και πρόκειται για διαφορετικό ακροατήριο είναι αν µη τι άλλο ελληνικό φαινόµενο. Τα ψηφαλάκια γαρ!

Με µερικούς απλούς υπολογισµούς που χωρούν στο πίσω µέρος ενός παλιού πακέτου τσιγάρων (κασετίνα) µπορούµε εύκολα να δούµε την τάξη µεγέθους του διαρθρωτικού προβλήµατος της ελληνικής γεωργίας που ακούει στο όνοµα του πολυτεµαχισµένου κλήρου, λέει ο διακεκριµένος καθηγητής Καραντινινής. Το θέµα είναι ότι οι λύσεις. «Η πολιτεία πρέπει να καταφέρει να πείσει τους παραγωγούς ότι τα θεσµικά κίνητρα προς συγχώνευση -ή τα αντικίνητρα προς κατατεµαχισµό- προέρχονται από ειλικρινείς προθέσεις για αύξηση της παραγωγικότητας και εκσυγχρονισµό της γεωργίας και δεν αποβλέπουν στο τσουβάλιασµα όσων θα «πιαστούν κορόιδα» και θα προχωρήσουν στη συγχώνευση και στις αµοιβαίες αναδιανοµές γης.

Η αξιοπιστία του κράτους είναι ένα µέγα ζητούµενο στη γενικότερη πορεία προς την αναδιάρθρωση και τον εκσυγχρονισµό της γεωργίας», λέει στο πολύ ενδιαφέρον άρθρο του που φιλοξενεί η Agrenda (σελ. 50) και θα πρέπει να το διαβάσουν αν µη τι άλλο οι έχοντες την ευθύνη για την…τύχη του πρωτογενή.

«Η Ελλάδα µπορεί να έχει περιορισµένο κλήρο, µπορεί να έχει κι άλλες αδυναµίες στις µεταφορές καθώς δεν είναι µία χώρα της κεντρικής Ευρώπης µε µειωµένο κόστος, αλλά µία χώρα που αν επενδύσει σε ανταγωνιστικά προϊόντα, εκµεταλλευτεί τον τουρισµό, τα βιολογικά προϊόντα, αν έχουµε δίκαιη κατανοµή των επιδοτήσεων και στο εσωτερικό µπορούµε να είµαστε και ανταγωνιστικοί έτσι ώστε να µην απογυµνωθεί ελληνική περιφέρεια καθώς είναι εθνικό θέµα που συνδέεται µε το δηµογραφικό της χώρας».

Τάδε έφη Νίκος Ανδρουλάκης, που δείχνει να έχει επαφή µε την πραγµατικότητα, και µαζί µε την Κοινοβουλευτική Οµάδα του ΚΙΝΑΛ ετοιµάζει µονοθεµατικό συνέδριο για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τοµέα στη χώρα. Μυρίζει εκλογές!

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: