Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Mαζική ρευστοποίηση μετοχών εντοπίζουν οι αναλυτές της BoA
Mαζική ρευστοποίηση μετοχών εντοπίζουν οι αναλυτές της BoA

Mαζική ρευστοποίηση μετοχών εντοπίζουν οι αναλυτές της BoA


Οι μετοχές, τα ομόλογα, τα μετρητά και ο χρυσός σημείωσαν εκροές την εβδομάδα που έληξε στις 11 Μαΐου, όπως σημειώνουν οι αναλυτές στρατηγικής της BofA επικεφαλής τον Michael Hartnett, επικαλούμενοι στοιχεία της EPFR Global. Οι μετοχές της τεχνολογίας υπέστησαν τις μεγαλύτερες εκροές τους μέχρι στιγμής φέτος οι οποίες άγγιξαν το 1,1 δισ. δολάρια, δεύτερες μετά τις τράπεζες, οι οποίες έχασαν 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

“Ο ορισμός της αληθινής συνθηκολόγησης είναι οι επενδυτές να πουλούν αυτό που αγαπούν”, τονίζει ο Hartnett, αναφέροντας την Apple, μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, το δολάριο και τα ιδιωτικά κεφάλαια. Η κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων και της τεχνολογίας ανταγωνίζεται τώρα τη συντριβή της φούσκας του dot-com και την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση,όπως τονίζει.

Η Apple, η οποία ήταν μεταξύ των κορυφαίων μετοχών που οδήγησαν τους κύριους δείκτες της Wall Street σε νέα υψηλά μετά το sell-off που προκλήθηκε από την πανδημία το 2020, διαπραγματεύεται τώρα σε bear market, χάνοντας 10% μόνο αυτή την εβδομάδα. Πριν από έξι εβδομάδες, κινούνταν κοντά σε ιστορικό υψηλό. Ο δείκτης Nasdaq 100 οδεύει επίσης στην έκτη συνεχή εβδομάδα πτώσης, το μεγαλύτερο σερί από τον Νοεμβρίου του 2012. 

Ο δείκτης S&P 500 φλερτάρει επίσης με την περιοχή της bear market — που ορίζεται ως πτώση 20% από το πρόσφατο υψηλό — και παρόλο που οι στρατηγικοί αναλυτές της BofA δήλωσαν ότι αναμένουν ανάκαμψη βραχυπρόθεσμα, εξακολουθούν να βλέπουν περιθώρια περαιτέρω πτώσης των μετοχών. “Ο φόβος υποδηλώνει ότι οι μετοχές είναι επιρρεπείς σε ένα επικείμενο bear market rally, αλλά δεν πιστεύουμε ότι έχουν επιτευχθεί τα τελικά χαμηλά”, τονίζει ο Hartnett

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία εβδομάδα οι εκροές από μετοχές άγγιξαν τα 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια, με μια μικρή εισροή στις αμερικανικές μετοχές να αντισταθμίζεται από κεφάλαια που έφυγαν από την αγορά της Ευρώπης και τις αναδυόμενες αγορές. Συνολικά 11,4 δισεκατομμύρια δολάρια ήταν οι εκροές στα ομόλογα, ενώ 19,7 δισεκατομμύρια δολάρια ήταν οι εκροές από τις θέσεις σε μετρητά και 1,8 δισ. δολάρια αποχώρησαν από χρυσό.

Πηγή: Capital.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: