Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Με ορμή από Ιταλία χτυπάει την Ελλάδα η κακοκαιρία «Εύα» το Σαββατοκύριακο
Με ορμή από Ιταλία χτυπάει την Ελλάδα η κακοκαιρία «Εύα» το Σαββατοκύριακο

Με ορμή από Ιταλία χτυπάει την Ελλάδα η κακοκαιρία «Εύα» το Σαββατοκύριακο


Όπως έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς: «Στον κόλπο της Γένοβας δημιουργείται από αύριο ένα χαμηλό το οποίο θα κινηθεί νοτιοανατολικά και θα μας επηρεάσει το Σαββατοκύριακο. Για την έγκαιρη ενημέρωση πολιτών και φορέων θα εκδοθεί (σ.σ. εκδόθηκε) σήμερα το μεσημέρι έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ».

Όπως έχει επισημάνει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, από την Παρασκευή (4/11) και από τα δυτικά/βορειοδυτικά θα κάνει την εμφάνισή του ένα σύστημα βροχών, ενώ το Σάββατο (5/11) τα βορειοδυτικά, όπως και η Κέρκυρα, φαίνεται να δέχονται ισχυρά φαινόμενα, με τους ανέμους να γυρίζουν στα πελάγη σε νοτιάδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μια μικρή πτώση λόγω των φαινομένων.

Όσο για την Κυριακή (6/11), σχεδόν όλη η χώρα θα έχει βροχές και κατά τόπους καταιγίδες ανά διαστήματα, με τα πιο έντονα φαινόμενα να εντοπίζονται στα νησιά του Ιονίου, αλλά και σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για την κακοκαιρία:

Σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία «EVA» δημιουργεί βαρομετρικό χαμηλό στη βόρεια Ιταλία την Παρασκευή, το οποίο θα κινηθεί νοτιοανατολικά και θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού σε όλη σχεδόν τη χώρα. Από το πρωί του Σαββάτου (05-11-2022) έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής (06-11-2022) θα εκδηλωθούν κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τοπικά τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά:

Το Σάββατο (05-11-2022) τα ισχυρά και κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν:

α) από το πρωί το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο,

β) από το μεσημέρι το νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο,

γ) από το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, την ανατολική Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και,

δ) κατά τη διάρκεια της νύχτας την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), όλη τη Θεσσαλία και την Εύβοια.

Η Αττική θα επηρεαστεί κατά διαστήματα από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (05-11-2022) έως το μεσημέρι της Κυριακής (06-11-2022).

Την Κυριακή (06-11-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

α) μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο,

β) μέχρι το απόγευμα στην ηπειρωτική χώρα (πλην της Θράκης),

γ) από τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τις Σποράδες

και

δ) από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: