Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Μέλη συνεταιρισμών παίρνουν τα 170 εκατ. για τις καλλιέργειες
Μέλη συνεταιρισμών παίρνουν τα 170 εκατ. για τις καλλιέργειες

Μέλη συνεταιρισμών παίρνουν τα 170 εκατ. για τις καλλιέργειες


Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος της ∆ιεπαγγελµατικής Πυρηνόκαρπων Χρήστος Γιαννακάκης σε ενηµέρωση συνεταιριστών στα τέλη Σεπτεµβρίου στη Βέροια, αναφερόµενος στις δράσεις του Ταµείου Ανάκαµψης. Όπως είπε η επιδότηση θα αγγίζει το 80% της εκτιµώµενης δαπάνης, από τον Έβρο µέχρι την Κρήτη, ωστόσο τόνισε πως «πρέπει να συζητήσουµε µε την κυβέρνηση πώς θα γίνει η κατανοµή των κονδυλίων».

Τα στρέµµατα είναι πολλά και τα χρήµατα λίγα, είπε ο πρόεδρος, που προσδιόρισε την ολοκλήρωση της κυβερνητικής πρότασης για τα τέλη Μαρτίου του 2022. «Πρέπει να δούµε τις προτάσεις µας για την αναδιάρθρωση των ποικιλιών σε πυρηνόκαρπα και ακτινίδια, σε συνεργασία µε το «Ινστιτούτο» της Νάουσας, ώστε να πετύχουµε ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ελπίζω ότι δεν θα παρθούν αποφάσεις εν αγνοία µας», κατέληξε ο κ. Γιαννακάκης.

Πρόσφατα πάντως, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Βασίλης Κόκκαλης ζήτησε την ένταξη στην αναδιάρθρωση καλλιεργειών και της αµυγδαλιάς στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, µε ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονοµικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

   Υπενθυµίζεται πως µέχρι σήµερα, πρόκριµα στον σχεδιασµό του µέτρου αναδιάρθρωσης δείχνουν να έχουν καλλιέργειες όπως το επιτραπέζιο σταφύλι, η κορινθιακή σταφίδα, το ροδάκινο, το σύκο (για αποξήρανση) και το πορτοκάλι.

Μάλιστα από την Περιφέρεια Ηπείρου µε πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριµάνη έχει υπάρξει συγκεκριµένη πρόταση,  που αφορούσε τις πορτοκαλιές και κατά δεύτερο λόγο τις ελιές στην Άρτα, στην Π.Ε. Θεσπρωτίας τις παραδοσιακές δενδρώδεις καλλιέργειες ελιάς και εσπεριδοειδών, στην Π.Ε. Ιωαννίνων τις καλλιέργειες ροδακίνων Κόνιτσας, καρυδιάς, αµυγδαλιάς, κερασιάς, µηλιάς, αχλαδιάς και ελιάς και στην Π.Ε. Πρέβεζας τους ελαιώνες και τα οπωροκηπευτικά και ειδικά την τοµάτα παράλληλα µε συνοδά έργα.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: