Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν το ΕΚΕΤΑ και ο Δήμος Κατερίνης
Επιτάχυνση των εργασιών στο αρδευτικό δίκτυο Ταυρωπού ζήτησε ο Σπ. Λιβανός

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν το ΕΚΕΤΑ και ο Δήμος Κατερίνης


Δήλωση πρόθεσης συνεργασίας υπέγραψαν το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και ο Δήμος Κατερίνης. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΕΚΕΤΑ, το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα, το σχεδιασμό καινοτόμων πιλοτικών δράσεων, οι οποίες θα προκύπτουν από την εφαρμογή της διαδικασίας ανίχνευσης αναγκών και θα ανταποκρίνονται στις προτεραιότητες του δήμου και των πολιτών του, την από κοινού διοργάνωση επιστημονικών δραστηριοτήτων όπως συνεδρία, ημερίδες, εκδηλώσεις και τη συν-διαμόρφωση προτάσεων διεκδίκησης και εκπόνησης εθνικών και ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων.

Το Μνημόνιο Πρόθεσης Συνεργασίας, του οποίου η διάρκεια ισχύος θα είναι αρχικά δύο έτη, υπέγραψε από την πλευρά του ΕΚΕΤΑ ο διευθυντής της Κεντρικής Διεύθυνσης και πρόεδρος ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Τζοβάρας και από την πλευρά του Δήμου Κατερίνης, ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Κουκοδήμος.

Δηλώσεις

«Προτεραιότητά μας στο ΕΚΕΤΑ, αποτελεί η παραγωγή καινοτόμων ερευνητικών αποτελεσμάτων σε ένα εκτεταμένο φάσμα επιστημονικών πεδίων, με κύριο στόχο την εξεύρεση λύσεων, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Είμαστε χαρούμενοι και ιδιαίτερα αισιόδοξοι ότι η δημιουργική αυτή συνεργασία που ξεκινά μεταξύ του ΕΚΕΤΑ και του Δήμου Κατερίνης, θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες του Δήμου ενώ ταυτόχρονα θα αναδείξει τον αντίκτυπο της έρευνας μέσω της αξιοποίησης νέων τεχνολογιών», δήλωσε μετά από την υπογραφή του Μνημονίου ο κ. Τζοβάρας.

«Ο Δήμος Κατερίνης, επιχειρεί να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον υιοθετώντας καινοτόμες πρακτικές και διαδικασίες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων. Προς την κατεύθυνση αυτή, μέσω της συνεργασίας μας με το ΕΚΕΤΑ, ένα εκ των σπουδαιότερων ερευνητικών κέντρων στον τομέα του στην Βόρεια Ελλάδα, πρόθεσή μας είναι να ενσωματώσουμε όλες τις απαραίτητες τεχνολογίες που θεωρούνται καινοτόμες και αναγκαίες για την αναβάθμιση των προσφερόμενων προς τους πολίτες και επιχειρήσεις υπηρεσιών» σημείωσε ο κ. Κουκοδήμος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: