Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Νέα συμμαχία με τη γαλλική Chouette για αμπελώνα και φρούτα ανακοινώνει η Kubota
Νέα συμμαχία με τη γαλλική Chouette για αμπελώνα και φρούτα ανακοινώνει η Kubota

Νέα συμμαχία με τη γαλλική Chouette για αμπελώνα και φρούτα ανακοινώνει η Kubota


Στη γαλλική εταιρεία Chouette επενδύει η Kubota, η οποία εστιάζει στις καλύτερες αποδόσεις που δυνητικά θα έχει ο αμπελώνας αλλά και οι καλλιέργειες φρούτων. Ταυτόχρονα, η Kubota θέλει να αναπτύξει και να προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες για αμπελώνες και οπωρώνες.

Αυτοί οι τομείς αντιμετωπίζουν ελλείψεις εργατικού δυναμικού και ολοένα και πιο αυστηρούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς. Η ιδέα είναι ότι η γεωργία ακριβείας μπορεί να προσφέρει λύσεις σε αυτό. Οι τεχνικές λύσεις που σκέφτεται η Kubota είναι, για παράδειγμα, η χρήση καμερών σε τρακτέρ και drone για την παρακολούθηση των καλλιεργειών, τη χαρτογράφηση ασθενειών και τη δημιουργία χαρτών εργασιών. Η τεχνολογία της Chouette, για την παρακολούθηση αμπελώνων, χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή σε περίπου εκατό εταιρείες, με συνολική έκταση περίπου 20.000 εκταρίων.

Καθώς η υπερβολική χρήση αγροχημικών μπορεί να μολύνει το έδαφος, το νερό και την ατμόσφαιρα, έχει τεθεί στόχος μείωσης της χρήσης χημικών φυτοφαρμάκων κατά 50% στην Ευρώπη έως το 2030, ως μέρος μιας προσπάθειας μείωσης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και επίτευξης βιώσιμης παραγωγής τροφίμων. Παράλληλα, η κλιματική αλλαγή έχει αυξήσει την εμφάνιση ασθενειών στους αμπελώνες της Ευρώπης και οι ασθένειες αυτές επηρεάζουν σοβαρά την ποιότητα και τις αποδόσεις των σταφυλιών.

Η Chouette προσφέρει μια λύση διαχείρισης των αμπελώνων, αφού έχει αναπτύξει μοναδική τεχνητή νοημοσύνη και αλγόριθμους για την ανάλυση εικόνων που λαμβάνονται από drone και αισθητήρες σε τρακτέρ για την ανίχνευση ασθενειών. Εφαρμόζοντας τους μοναδικούς αλγορίθμους της στις περιοχές ζωηρότητας δέντρων που ανιχνεύονται ασθένειες, η Chouette είναι σε θέση να δημιουργήσει χάρτες συνταγών που μόλις φορτωθούν στο μηχάνημα, μπορούν να βελτιστοποιήσουν τη χρήση των εσόδων.

Χρησιμοποιώντας τον χάρτη, οι καλλιεργητές μπορούν να αποτρέψουν αποτελεσματικά την εξάπλωση ασθενειών και να ελαχιστοποιήσουν τη χρήση χημικών, μειώνοντας έτσι τόσο τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις όσο και το κόστος. Μέσω της επένδυσης σε πολλά υποσχόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις, η Kubota συνεχίζει να αναπτύσσει προηγμένες τεχνολογίες για την αμπελουργική βιομηχανία, προκειμένου να βοηθήσει τους αγρότες να μειώσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και να βελτιώσουν τη διαχείριση της επιχείρησής τους.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: