Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Nέο σύστημα διαλογής Combi-Grape για τις μηχανές συγκομιδής σταφυλιών Braud 8030L
Nέο σύστημα διαλογής Combi-Grape για τις μηχανές συγκομιδής σταφυλιών Braud 8030L

Nέο σύστημα διαλογής Combi-Grape για τις μηχανές συγκομιδής σταφυλιών Braud 8030L

Ακόμη καλύτερη διαλογή και πιο «καθαρή» ποικιλία στο τραπέζι φέρνει το νέο σύστημα διαλογής Combi-Grape που ενσωματώνει πλέον η New Holland αποκλειστικά στο μηχάνημα συγκομιδής σταφυλιών Braud 8030L. Το σύστημα Combi-Grape παρουσιάστηκε πρώτη φορά στα βραβεία SITEVI 2019 και συμπληρώνει τώρα την διαδικασία συγκομιδής προσθέτοντας ακόμη μεγαλύτερη ποιότητα στο τελικό προϊόν.

Σύμφωνα με την New Holland, το Combi-Grape διαθέτει ένα τραπέζι ταξινόμησης με συγκεκριμένους κυλίνδρους κάτω από τον κανονικό αποστάτη. Το σύστημα λήψης της συγκομιδής τροφοδοτεί τα σταφύλια στον αποστολέα, τα στελέχη αποβάλλονται στο πίσω μέρος του μηχανήματος ενώ όλο το άλλο υλικό εκτός από τα σταφύλια πέφτει στο τραπέζι διαλογής, το οποίο διαθέτει ανοιχτούς κυλίνδρους που επιτρέπουν στα σταφύλια να πέσουν ύστερα στην χοάνη. Τα φύλλα και οι μίσχοι οδηγούνται από τους κυλίνδρους στο πλευρικό σημείο του μηχανήματος και πέφτουν μετά στο πάτωμα. Χαρακτηριστικό εδώ είναι ότι με το σύστημα Combi-Grape όλοι οι μίσχοι αφαιρούνται στην συγκομιδή και έτσι παρέχεται συνολικά υψηλότερη ποιότητα συγκομιδής.

Το σύστημα Combi-Grape παρουσιάστηκε πρώτη φορά στα βραβεία SITEVI 2019 και συμπληρώνει τώρα την διαδικασία συγκομιδής προσθέτοντας ακόμη μεγαλύτερη ποιότητα στο τελικό προϊόν.

Ακόμη, το τραπέζι διαλογής κατασκευάστηκε για να λειτουργεί σε πολύ διαφορετικές συνθήκες και ανάλογα με τις ποικιλίες καλλιέργειας να μπορεί να επεξεργαστεί σταφύλια διαφορετικών μεγεθών. Ο χειριστής λοιπόν μπορεί να ρυθμίσει από την καμπίνα την απόσταση μεταξύ των κυλίνδρων και αυτή κυμαίνεται από 14 έως 23 χιλιοστά ενώ η ταχύτητα του κυλίνδρου μπορεί να ελεγχθεί από το λεβιέ πολλαπλών λειτουργιών για να προσαρμοστεί η ικανότητα του συστήματος στην απόδοση. Σημαντικό χαρακτηριστικό επίσης και το γεγονός ότι το τραπέζι διαλογής μπορεί να γλιστρήσει στο πλάι του μηχανήματος για να διευκολύνει την καθημερινή λειτουργία πλύσης.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: