Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Ο Αγρότης της Χρονιάς πηγή έμπνευσης

Ο Αγρότης της Χρονιάς πηγή έμπνευσης


Ελάτε στη θέση του

Κυνηγώντας την κάθε µέρα σε έναν αγώνα οικονοµικής επιβίωσης µέσα σε ένα περιβάλλον το οποίο γίνεται όλο και πιο σύνθετο, οι αγρότες -είναι αλήθεια- δεν έχουν το χρόνο ούτε να µελετήσουν σε βάθος το θεσµικό πλαίσιο και τις χρηµατοδοτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται για επενδύσεις και βελτίωση της αποδοτικότητας των εκµεταλλεύσεων, ούτε τη διάθεση να διαχειριστούν όλη αυτή τη γραφειοκρατία που απαιτείται για να τρέξει ένα πρόγραµµα.

Ακολουθεί ο φάκελος

Η Agrenda και τα µέσα ενηµέρωσης που διαχειρίζεται ο όµιλος της Green Box, είναι ανά πάσα στιγµή στη διάθεσή τους για να δώσουν απλά το ερέθισµα. Όµως ούτε η Agrenda, ούτε κανείς από τη συντακτική της οµάδα µπορεί να συνδράµει στην αξιοποίηση των ευκαιριών. Γι’ αυτό χρειάζονται αξιόπιστοι συνεργάτες. Σήµερα, ο κάθε αγρότης οφείλει να έχει επιλέξει τον σύµβουλό του µελετητή και να τον εµπιστεύεται. Ποτέ δεν θα µάθει µόνος του τα πάντα και ποτέ δεν θα είναι σε θέση να υποβάλει µε επιτυχία κανέναν φάκελο. 

Στη ζυγαριά

Την ίδια στιγµή, ανάλογη βοήθεια χρειάζεται από δω και µπρος και στο πεδίο της καλλιεργητικής φροντίδας. Οι τεχνολογικές εξελίξεις τρέχουν, είτε πρόκειται για το πολλαπλασιαστικό υλικό και τις διάφορες ποικιλίες, είτε για τα αγροτικά εφόδια, είτε για τα τεχνολογικά µέσα και ειδικά αυτά της ψηφιακής εποχής. Έτσι, εκτός από µια αξιόπιστη λύση γεωτεχνικού, ο αγρότης χρειάζεται να παρακολουθεί και ο ίδιος τις εξελίξεις, να καλλιεργεί συστηµατικά σχέση µε τις εταιρείες εισροών και τεχνολογίας, να ζυγίζει τη δυνατότητα και τον τρόπο ενσωµάτωσης αυτών των λύσεων στην εκµετάλλευσή του. 

Καλό µανατζάρισµα

Ενδεχοµένως δεν πρέπει να βιάζεται, αλλά ούτε και να χρονοτριβεί. Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση για τη δοµή και οργάνωση της εκµετάλλευσής του είναι δική του. Το ταλέντο του έχει να κάνει µε τη δυνατότητά του να µανατζάρει την όλη δραστηριότητα και ταυτόχρονα να προσφέρει την προσωπική του εργασία, εκεί που αυτό είναι απαραίτητο, ανάλογα µε το µέγεθος της µονάδας.

Αγρότες µε τα όλα τους

Τέτοιες περιπτώσεις  αγροτών είναι αυτές που προάγει και η φετινή απονοµή βραβείων του Αγρότη της Χρονιάς. Άνθρωποι µε οξύ επιχειρηµατικό πνεύµα, που δεν τα βρήκαν έτοιµα αλλά διαµόρφωσαν έγκαιρα το πλάνο για το τι θέλουν να κάνουν, το συνέδεσαν µε τα αναπτυξιακά προγράµµατα και τις χρηµατοδοτικές δυνατότητες που συχνά προσφέρονται, ξεπέρασαν τα γραφειοκρατικά εµπόδια που συνήθως ανακύπτουν και έχουν καταφέρει να δηµιουργήσουν αξιοθαύµαστες αγροτικές επιχειρήσεις, απ’ αυτές που αποτελούν πρότυπο σε όλη την Ευρώπη.

Ελάτε, λοιπόν, να τους τιµήσουµε µαζί στο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: