Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Οφειλές ΤΟΕΒ οδηγούν σε διακοπές ηλεκτροδότησης την κρίσιμη αρδευτική περίοδο
Οφειλές ΤΟΕΒ οδηγούν σε διακοπές ηλεκτροδότησης την κρίσιμη αρδευτική περίοδο

Οφειλές ΤΟΕΒ οδηγούν σε διακοπές ηλεκτροδότησης την κρίσιμη αρδευτική περίοδο


Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, αναφορικά με τη διακοπή ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων των ΤΟΕΒ στο Νομό.

Τόνισε πως «είναι επιτακτική η ανάγκη να σηκωθούν οι διακόπτες της ΔΕΗ τις επόμενες μέρες, προκειμένου να αρδευτούν οι εκτάσεις, να λειτουργήσει σωστά η καλλιεργητική περίοδος και να ανασάνουν οι αγρότες, ο πρωτογενής τομέας», καθώς και η οικονομία της Αιτωλοακαρνανίας.

e-grocery: Εκρηξη πωλήσεων και νέοι παίκτες στον ορίζοντα

Παράλληλα, ανέφερε ότι «η αδυναμία των ΤΟΕΒ να αντεπεξέλθουν στις διογκωμένες οφειλές τους» οφείλεται «τόσο στην πανδημία, όσο και στην κυβερνητική αδιαφορία» και  κάλεσε κυβέρνηση και ΥΠΕΝ «να λάβουν υπόψη τις σοβαρές και υπεύθυνες προτάσεις των ΟΕΒ Αιτωλοακαρνανίας», κάνοντας «αυτό που πρέπει, για το καλό των αγροτών, των παραγωγών, του πρωτογενούς τομέα και του τόπου του».

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Μωραΐτη:

«Χωρίς ρεύμα τα αρδευτικά αντλιοστάσια των ΤΟΕΒ Μεσολογγίου, Κατοχής, Λεσινίου και Φυτειών.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά κινδυνεύει να χαθεί η καλλιεργητική περίοδος, που ξεκινά στις 15 Απριλίου.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να σηκωθούν οι διακόπτες της ΔΕΗ τις επόμενες μέρες, προκειμένου να αρδευτούν οι εκτάσεις, να λειτουργήσει σωστά η καλλιεργητική περίοδος και να ανασάνουν οι αγρότες, ο πρωτογενής τομέας  και η οικονομία του τόπου μας.

Οι ΤΟΕΒ έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι οποίες διογκώθηκαν δραματικά λόγω των χαμηλών τιμών των αγροτικών προϊόντων και της μείωσης των καλλιεργούμενων εκτάσεων. Τόσο η πανδημία, όσο και η κυβερνητική αδιαφορία, οδήγησαν στη δραματική επιδείνωση της κατάστασής τους και στην αδυναμία τους να αντεπεξέλθουν.

Ένα χρόνο τώρα ζητάμε ουσιαστική στήριξη κι ενίσχυση προς αγρότες και παραγωγούς.

Ένα χρόνο τώρα μιλάμε για το ολοένα και περισσότερο συμπιεζόμενο αγροτικό εισόδημα, τα αδιάθετα προϊόντα και την αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων, λόγω των τεράστιων οικονομικών δυσκολιών. Μάταια.

Κυβέρνηση και ΥΠΕΝ κωφεύουν, εξακολουθώντας να υποστηρίζουν μεσάζοντες και μεταπράτες.

Ας πράξουν – έστω τώρα- τα δέοντα, πριν να είναι αργά.

Πρέπει άμεσα, σε συνεννόηση με τη ΔΕΗ και τους ΤΟΕΒ, να ενεργήσουν, προκειμένου να διασφαλίσουν την επανασύνδεση του ρεύματος.

Οφείλουν να λάβουν υπόψη τις σοβαρές και υπεύθυνες προτάσεις των ΟΕΒ Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίες μπορούν να εγγυηθούν ένα βιώσιμο μέλλον λειτουργίας των ΤΟΕΒ.

Ας κάνουν αυτό που πρέπει, για το καλό των αγροτών, των παραγωγών, του πρωτογενούς τομέα και του τόπου μας».

 

 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: