Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Οι γκιαούρηδες δεν μπορούν να κάμψουν τη θέληση του λαού μας για αγώνα – News.gr
Οι γκιαούρηδες δεν μπορούν να κάμψουν τη θέληση του λαού μας για αγώνα – News.gr

Οι γκιαούρηδες δεν μπορούν να κάμψουν τη θέληση του λαού μας για αγώνα – News.grΝέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του

Τη στήριξη του λαού του ζήτησε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στους αγώνες που δίνει στα τρία μέτωπα εκτός συνόρων, κατηγορώντας τόσο τη Ρωσία, όσο και την εσωτερική αντιπολίτευση, για την εναντίωσή τους στις «εκστρατείες» του σε Συρία, Λιβύη και ανατολική Μεσόγειο.

«Ζητώ από το έθνος μου να ασχοληθούν με το θέμα της Συρίας, της Λιβύης και της ανατολικής Μεσογείου υπό αυτό το πρίσμα. Δεν αναζητούμε περιπέτειες πέρα των συνόρων μας. Αντίθετα, αγωνιζόμαστε για την ασφάλεια των συνόρων μας και για τη διασφάλιση της ηρεμίας στις πόλεις και τα σπίτια μας. Πρώτα ο Αλλάχ, θα νικήσουμε σε όλα τα μέτωπα», τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος μιλώντας σήμερα στην κοινοβουλευτική του ομάδα, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του sigmalive.com στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Στην προσπάθειά του μάλιστα να τονώσει για άλλη μια φορά το εθνικό φρόνημα της χώρας, αναφέρθηκε στον πόλεμο με την Ελλάδα και των «γκιαούρηδων» κατά της Τουρκίας. «Ξέρουμε ότι υπήρχαν άνθρωποι που χειροκροτούσαν τους Έλληνες και τις δυνάμεις που ήταν από πίσω τους στον πόλεμο για την Ανεξαρτησία μας. Αδέρφια μου, όταν οι γκιαούρηδες (άπιστοι) μας χτυπούν με το ξίφος τους, μπορεί να πονάνε αυτό τον λαό, μπορεί να πληγώνουν την καρδιά του, αλλά δεν μπορούν να κάμψουν τη θέλησή του για αγώνα ποτέ».

Αναφερόμενος στη Λιβύη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε «όσοι μιλούν για τη Λιβύη, δεν έχουν ούτε μια σταγόνα δίκιο. Λένε “τι δουλειά έχουμε στη Λιβύη”. Ο ιδρυτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος είναι ο Μουσταφά Κεμάλ. Εσύ (Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου) φαίνεται δεν γνωρίζεις τίποτα από τη ζωή του Μουσταφά Κεμάλ. Τί δουλειά είχε εκείνος στην Τρίπολη; Γιατί πήγε εκεί; Έχουμε γράψει ιστορία εμείς εκεί!», είπε κατηγορώντας για άλλη μια φορά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κριτική που ασκεί στην εξωτερική του πολιτική.

Η Ρωσία δεν καταλαβαίνει την ανθρωπιστική κρίση στο Ιντλίμπ

«Η Τουρκία από εδώ και στο εξής δεν θα δεχτεί αδιαμαρτύρητα το ένα εκατομμύριο τουλάχιστον πρόσφυγες, που κατευθύνονται από τη χώρα μας στο Ιντλίμπ. Δοκιμάζουμε όλους τους τρόπους, ακόμη και μίας πιο ενεργούς επέμβασης στο πεδίο της μάχης, προκειμένου να εμποδίσουμε τη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση στο Ιντλίμπ», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Βούλησή μας είναι, το καθεστώς να σταματήσει τις επιθέσεις και να αποσυρθεί στα σύνορα, που προβλέπει η συμφωνία του Σότσι. Η Ρωσία, δυστυχώς, δεν αποδέχεται τις ανθρώπινες ευαισθησίες. Αλλά η διορία που δώσαμε για την πολιορκία των παρατηρητηρίων μας, λήγει. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σχεδιάζουμε να απελευθερώσουμε τα παρατηρητήριά μας από την πολιορκία που υφίστανται, μέχρι το τέλος του μήνα. Δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω στο Ιντλίμπ, θα βγάλουμε έξω το καθεστώς, στα σύνορα που έχουμε ορίσει. Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας αυτή τη στιγμή είναι, που δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον εναέριο χώρο (του Ιντλίμπ). Μακάρι να το τακτοποιήσουμε κι αυτό σύντομα», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Άσαντ δεν είναι άνθρωπος

«Συνείδηση υπάρχει στους ανθρώπους, έτσι δεν είναι; Όποιος παίρνει το μέρος του καθεστώτος, λέγοντας ότι “ο άνθρωπος υπερασπίζεται τα εδάφη του” στο Ιντλίμπ, όποιος δείχνει ασέβεια στους νεκρούς ήρωές μας, δεν είναι τέκνο αυτού του έθνους. Η συνείδηση είναι μία από τις σημαντικές αισθήσεις του ανθρώπου. Δεν βλέπετε στην τηλεόραση, αυτά τα αγγελούδια στο Ιντλίμπ; To “αχ” αυτών των παιδιών φτάνει μέχρι εσένα. Αυτές οι μανάδες, οι πατεράδες δεν βρίσκουν ούτε μια σκηνή μέσα στις λάσπες να βάλουν το κεφάλι τους. Θα τους αφήσουμε στο έλεος του Άσαντ;», ρώτησε την αξιωματική αντιπολίτευση ο Τούρκος Πρόεδρος.

Απαντώντας δε στον αρχηγό της, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, είπε: «”Πήγαινε να μιλήσεις με τον Άσαντ”, λέει (σ.σ. ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης). Όταν εσύ δεν είχες δει ποτέ σου τον Άσαντ, εγώ συνομιλούσα μαζί του. Ό,τι και να του προτείναμε, αυτός δεν είναι άνθρωπος. Ακόμη και στα αδέλφια μου, τους αυθεντικούς Κούρδους, ούτε διαβατήριο δεν δίνει. Εγώ του το είπα, “γιατί δεν δίνεις στους πολίτες σου”, αλλά δεν έδινε. Ο κ. Κεμάλ κάνει τον έξυπνο. Είσαι άσχετος από πολιτική. Νομίζεις δεν τα γνωρίζουν όλα αυτά οι Κούρδοι συμπολίτες μου; Αλλά δυστυχώς το μίσος κατά του Ερντογάν έχει φτάσει στα ύψη. Συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Το άτομο που ηγείται της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προτείνει συνάντηση με τον Άσαντ. Δες τον εσύ και φτάνει. Αλλά όχι για λογαριασμό μας, για δικό του λογαριασμό», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: