Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Οι «κρυφές» καινοτομίες των νέων χορτοπτικών Autocut που λανσάρει η Tanco
Οι «κρυφές» καινοτομίες των νέων χορτοπτικών Autocut που λανσάρει η Tanco

Οι «κρυφές» καινοτομίες των νέων χορτοπτικών Autocut που λανσάρει η Tanco


Η Tanco προσφέρει στην γκάμα της τα ανανεωμένα χορτοκοπτικά, τόσο για το μπροστινό μέρος του τρακτέρ όσο και για το πίσω, συνδυαστικά. Το σύστημα Autocut της Tanco διατίθεται σε πλάτος κοπής 29 ή 33 ποδιών. Η πλήρης μονάδα περιλαμβάνει τρία ξεχωριστά χορτοκοπτικά, το ένα προσαρτημένο στο μπροστινό μέρος και τα άλλα δύο στο πίσω μέρος. Η κύρια διαφορά μεταξύ αυτών των νέων μονάδων και της τυπικής διαμόρφωσης τύπου πεταλούδας είναι ότι τα πίσω χορτοκοπτικά είναι τοποθετημένα σε ένα πλαίσιο, αντί να είναι απευθείας συνδεδεμένα στο τρακτέρ.

e-grocery: Εκρηξη πωλήσεων και νέοι παίκτες στον ορίζοντα

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αρχιτεκτονική αυτή προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Αρχικά, η διαμόρφωση αυτή φέρνει σημαντική μείωση του βάρους που μεταφέρεται στο πίσω μέρος του τρακτέρ. Στη μεγαλύτερη μονάδα, η Tanco λέει ότι το βάρος είναι χωρισμένο έτσι ώστε 1.200 κιλά να μεταφέρονται στους τροχούς του ρυμουλκούμενου και 1.600 κιλά στο τρακτέρ.

Είναι επίσης δυνατό τα χορτοκοπτικά να αναδιπλώνονται κατά μήκος για μεταφορά, δίνοντας συνολικό ύψος μεταφοράς δύο μέτρων. Όλο αυτό όχι μόνο μειώνει το κέντρο βάρους, αλλά βελτιώνει και την ορατότητα προς τα πίσω. Οι τροχοί του ρυμουλκούμενου είναι επίσης κατευθυνόμενοι, επιτρέποντας τις στροφές με μικρότερη ακτίνα στο πεδίο, ενώ η γωνία διεύθυνσης μειώνεται αυτόματα για οδικές εργασίες.

Παράλληλα, η κατανομή του βάρους μεταξύ των τροχών του τρακτέρ και του χορτοκοπτικού εξαλείφει μεγάλη πίεση τόσο στο τρακτέρ όσο και στο παρελκόμενο. Η εταιρεία λέει μάλιστα ότι η βελτιωμένη πλευστότητα των μηχανημάτων οδηγεί και σε μειωμένες απαίτησεις ιπποδύναμης και κατανάλωσης καυσίμου. Το αποτέλεσμα είναι ότι ένα πλάτος κοπής 8,9 μέτρων, ρεαλιστικά εφικτό με τρακτέρ 180 ίππων.

Η καινοτομία των μηχανημάτων της Tanco δεν περιορίζεται όμως μόνο στις πίσω μονάδες. Το μπροστινό χορτοκοπτικό συνδέεται με το πλαίσιο με ένα πατενταρισμένο σύστημα που επιτρέπει στο μηχάνημα να κινείται αριστερά και δεξιά κατά 16 μοίρες και κατά 19 μοίρες μπροστά- πίσω. Υπάρχουν όμως και τα 850 χιλιοστά κάθετης διαδρομής που επιτρέπει στον επτάδισκο συγκρότημα του μπροστινού χορτοκοπτικού «άφθονη» κίνηση πάνω σε κυματιστό έδαφος.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: