Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου 2021 θητείας μελών ΔΣ συνεταιρισμών
Παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου 2021 θητείας μελών ΔΣ συνεταιρισμών

Παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου 2021 θητείας μελών ΔΣ συνεταιρισμών


Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου ψηφίζεται στην Βουλή τροπολογία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει τόσο την  παράταση της θητείας των μελών ΔΣ σε συνεταιρισμούς, όσο και τη δυνατότητα να διενεργήσουν, έως την παραπάνω ημερομηνία, τακτικές γενικές συνελεύσεις.

Σημειώνεται ότι η θητεία των Διοικητικών και Εποπτικών Συμβουλίων των συνεταιρισμών λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2020, όμως η διενέργεια εκλογικών αρχαιρεσιών δεν καθίσταται δυνατή, λόγω της απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των εννέα ατόμων, για την αποφυγή του συγχρωτισμού.

Πολλοί συνεταιρισμοί, είχαν ορίσει την διεξαγωγή αρχαιρεσιών εντός του μηνός Οκτωβρίου, προκειμένου να είναι συνεπείς με τις διατάξεις του ν. 4691/2020. Μέχρι σήμερα η διεξαγωγή των αρχαιρεσιών προσκρούει στα περιοριστικά μέτρα,  που επιφέρει η πανδημία. Εν τω μεταξύ, τα τραπεζικά ιδρύματα έχουν αποστείλει ειδοποιήσεις στους συνεταιρισμούς για τη λήξη της θητείας των οργάνων Διοίκησης και Εποπτείας έως 31 Οκτωβρίου 2020, ημερομηνία μετά την οποία θα προβούν σε «πάγωμα» των τραπεζικών τους λογαριασμών, εάν δεν αποστείλουν τα νομιμοποιητικά στοιχεία των νέων Διοικήσεων που θα προκύψουν από τις αρχαιρεσίες.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: