Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Πέτρος Φιλιππίδης: Αθώος λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό – Ένοχος για δύο απόπειρες
Πέτρος Φιλιππίδης: Αθώος λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό – Ένοχος για δύο απόπειρες

Πέτρος Φιλιππίδης: Αθώος λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό – Ένοχος για δύο απόπειρεςΑκολουθεί η «μάχη» της υπεράσπισης για την αναγνώριση των ελαφρυντικών – Δείτε εικόνες του News από τη δίκη

Αθώο, λόγω αμφιβολιών, για τον βιασμό γυναίκας συναδέλφου του ,το 2008, έκρινε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον Πέτρο Φιλιππίδη. Το δικαστήριο, ωστόσο, μετά από μαραθώνια διάσκεψη με ομόφωνη απόφαση του κήρυξε ένοχο τον ηθοποιό για τις δύο απόπειρες βιασμού για τις οποίες είναι κατηγορούμενος.

Μετά από ακροαματική διαδικασία, περίπου, 11 μηνών δικαστές και ένορκοι με την απόφαση τους υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης άκουσε ψύχραιμος την ετυμηγορία των δικαστών η οποία ανακοινώθηκε σε μια κατάμεστη από κόσμο και δημοσιογράφους δικαστική αίθουσα με παρούσες τις καταγγελλουσες αλλά και ηθοποιούς μεταξύ των οποίων η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη και η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.

Στο πλευρό του Πέτρου Φιλιππίδη η σύζυγος, ο γιος του αλλά και άλλα συγγενικά τους πρόσωπα που τον στηρίζουν από την πρώτη στιγμή.

Η απόφαση έφερε αγκαλιές και χαμόγελα στις δυο γυναίκες που κατήγγειλαν απόπειρα βιασμού σε βάρος τους , ενώ με δάκρυα και τη στήριξη των συναδέλφων της αντιμετώπισε την αθώωση για τη δική της υπόθεση η πρώτη καταγγέλλουσα.

Ακολουθεί η «μάχη» της υπεράσπισης για την αναγνώριση των ελαφρυντικών τα οποία μπορούν να καθορίσουν και την τελική ποινή αλλά και ως προς το ανασταλτικό ή μη αποτέλεσμα της έφεσης που θα του επιτρέψει να παραμείνει εκτός φυλακής.

Η υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη ζήτησε από το δικαστήριο να του αναγνωρίσει τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. «Έχετε ηθική και νομική υποχρέωση αναγνώρισης ενός ελαφρυντικού και να επιβάλλετε μια ποινή πλημμεληματικου χαρακτήρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του ηθοποιού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος απευθυνόμενος προς τους δικαστές.

Σε κλοιό αστυνομικών ο Φιλιππίδης

Ο Πέτρος Φιλιππίδης , ο οποίος βρίσκεται σε κλοιό αστυνομικών , άκουσε την εισαγγελέα της έδρας να προτείνει στους δικαστές να πουν «όχι» στην αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

«Απαιτείται θετική συμπεριφορά του δράστη για μεγάλο διάστημα. Πρέπει να έχει τέτοια συμπεριφορά ώστε να δημιουργείται στους τρίτους απορία σχετικά πώς αυτός ο άνθρωπος τέλεσε αδίκημα. Δεν αρκεί η μη τέλεση από τον κατηγορούμενο αξιόποινων πράξεων, αλλά απαιτείται η τέλεση θετικών περιστατικών. Αναφέρθηκε όλως αορίστως ότι από το 2014 και έπειτα δεν ακούστηκε τίποτα σε βάρος του κατηγορουμένου. Ο κατηγορούμενος επικαλείται περιστατικά της συνήθους συμπεριφοράς και ότι δεν ακούστηκε κάτι σε βάρος του. Αυτό δεν είναι ακριβές κατά την κρίση μου και επικαλούμαι την κατάθεση του στελέχους του Ant1 για παρενόχληση το 2016 και την κατάθεση της κ. Δροσακη για περιστατικά με το 2014» ανέφερε η εισαγγελέας ζητώντας να απορριφθεί το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να απορριφθεί και το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, σημειώνοντας: «Το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο δεν αρκεί από μόνο του. Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος, δεν ήταν «παραφωνίες» στην υπόλοιπη ζωή του. Ο κατηγορούμενος έχει λευκό ποινικό μητρώο και ότι ήταν ελεήμων. Ισχυρισμός που προβάλλεται αορίστως κατά τη γνώμη μου. Η συμπεριφορά του κατηγορουμένου δεν ήταν «παραφωνία» ή έκπληξη σε σχέση με την προηγούμενη ζωή του. Είχε προηγηθεί αντικοινωνική συμπεριφορά από μέρους και ενδεικτικά αναφέρω όσα κατέθεσε η Εβελινα Παπούλια για περιστατικά το 1996».

 

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου

Δείτε εικόνες του News από τη δίκη:

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: