Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Πετρος Φιλιππίδης: Ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού – Αθώος για το βιασμό
Στον αέρα χιλιάδες δίκες εξαιτίας του υπουργείου Δικαιοσύνης: Απλήρωτοι οι δικηγόροι που συμμετέχουν στη «νομική βοήθεια»

Πετρος Φιλιππίδης: Ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού – Αθώος για το βιασμό


Ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση σε βάρος μια ηθοποιού το 2008 ο Πέτρος Φιλιππίδης, ενώ το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο ομόφωνα για δυο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014. 

Στη δικαστική αίθουσα βρίσκονται οι τρεις καταγγέλλουσες, ενώ στο πλευρό τους βρίσκονται πολλοί συνάδελφοι τους, όπως η Πηνελόπη Αναστόπουλου, η Λένα Δροσακη, η Ανδρομάχη Δαυλού, η Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Ζέτα Δούκα. Δίπλα στον Πέτρο Φιλιππίδη βρίσκονται η συζυγος του Ελπίδα Νίνου, ο γιος του, αλλά και πρόσωπα του συγγενικού του περιβάλλοντος.

Αυτή την ώρα έχει ξεκινήσει η συζήτηση επί των ελαφρυντικών που θα ζητήσει ο κατηγορούμενος ηθοποιός με στόχο να μειωθεί η ποινή του. Θα ακολουθήσει η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας σχετικά με την παροχή ή μη ελαφρυντικών και το δικαστήριο θα αποσυρθεί για να αποφασίσει. Μόλις ανακοινώσει την απόφαση του θα συζητηθεί το ύψος της ποινής και στη συνέχεια το εάν θα δοθεί αναστολή μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό.

Τι είχε ζητήσει η εισαγγελέας

Υπενθυμίζεται, ότι η εισαγγελέας της έδρας Στέλλα Στόγια είχε ζητήσει την ενοχή του Πέτρου Φιλιππίδη για δυο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014, αλλά και την αθώωση του λόγω αμφιβολιών για τον καταγγελλόμενο κατ’ εξακολούθηση βιασμό το 2008. Στην αγόρευση της είχε χαρακτηρίσει τον ηθοποιό ως ένα «κακομαθημένο παιδί με σύνδρομο εξουσιαστή», ένα δράστη με συγκεκριμένο modus operandi.

«Έχω αμφιβολίες. Μπορεί να συνέβησαν τα γεγονότα όπως τα λέει η καταγγέλουσα στο δικαστήριο, αλλά το δικαστήριο δε μπορεί να καταδικάσει με αμφιβολίες. Οι διαφοροποιήσεις στις καταθέσεις της πρώτης καταγγέλλουσας δεν είναι λεπτομέρειες» ανέφερε η εισαγγελέας ζητώντας να αθωωθεί ο ηθοποιός για τη συγκεκριμένη πράξη.

Αντιθέτως, είχα ζητήσει την ενοχή του Πέτρου Φιλιππίδη για την απόπειρα βιασμού σε βάρος της δεύτερης καταγγέλλουσας το 2010 στο θέατρο Μουσούρη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «η καταγγέλουσα έκλαιγε και ήταν συναισθηματικά φορτισμένη στην κατάθεση της. Ο κατηγορούμενος την άκουγε συνοφρυωμένος. Γιατί; Γιατί έλεγε την αλήθεια η καταγγέλουσα».

Την καταδίκη του ηθοποιού είχε προτείνει και για τη δεύτερη απόπειρα βιασμού το 2014 εντός του αμαξιού του σε δρόμο στο Παλαιό Ψυχικό, σχολιάζοντας πως «η θέση του κατηγορουμένου απέναντι στην κατηγορία είναι πως υπήρχε ερωτική διάθεση, αλλά αν η πράξη έγινε συναινετικά γιατί δεν επεδίωξε να τον συναντήσει ξανά;».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: