Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Ποιος είναι ο νόμος για τα φλας στο αυτοκίνητο που μάλλον δεν ξέρεις – News.gr
Ποιος είναι ο νόμος για τα φλας στο αυτοκίνητο που μάλλον δεν ξέρεις – News.gr

Ποιος είναι ο νόμος για τα φλας στο αυτοκίνητο που μάλλον δεν ξέρεις – News.grΤι πρέπει να προσέχεις

Ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας είναι πολύ συγκεκριμένος και πολύ συχνά υπάρχουν κανόνες που μπορεί να παραβιάζουμε καθημερινά και να μην το γνωρίζουμε. Θα πρέπει, ωστόσο, να δίνουμε μεγάλη προσοχή για την ασφάλεια τη δική μας αλλά και των γύρω μας.

Ήξερες, για παράδειγμα, τι προβλέψει ο ΚΟΚ για τα φλας και τι πρέπει να προσέχεις; Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΚΟΚ σε όλα τα αυτοκίνητα επιβάλλεται να υπάρχει ζυγός αριθμό σταθερών δεικτών κατεύθυνσης με κίτρινα φώτα που αναβοσβήνουν. Γνώριζες, όμως, ότι είναι συγκεκριμένες οι φορές που πρέπει να «ανοιγοκλείνουν» τα φώτα των φλας σε ένα λεπτό; Κι όμως, με βάση τον νόμο που υπάρχει, η συχνότητα με την οποία αναβοσβήνει το φως πρέπει να είναι 90 παλμοί το λεπτό, με ανοχή συν πλην 30 παλμούς. Κοινώς μεταξύ 60 και 120 παλμών το λεπτό.

Κρίσιμο είναι και το πότε χρησιμοποιεί ο κάθε οδηγός τα φλας. Σύμφωνα με τον ΚΟΚ, πριν από κάθε ελιγμό, o οδηγός υποχρεούται να καταστήσει έγκαιρα γνωστή την πρόθεσή του αυτή, χρησιμοποιώντας για τo σκοπό αυτόν τους δείκτες κατεύθυνσης.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: