Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Πολύ κοντά οι τιµές φετινής και νέας σοδειάς
Πολύ κοντά οι τιµές φετινής και νέας σοδειάς

Πολύ κοντά οι τιµές φετινής και νέας σοδειάς


Τα επίπεδα τιµών που διαπραγµατεύονται βρίσκονται λίγο πάνω από τα 500 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας, δηλαδή πολύ κοντά µε τις σηµερινές τιµές φετινής σοδειάς. Με άλλα λόγια φαίνεται για την ώρα να έχουµε µια οµαλή µετάβαση στη νέα σεζόν.

Στα σκληρά σιτάρια, οι τιµές της Φότζια µετά από µερικές εβδοµάδες ενισχύθηκαν κατά 3 ευρώ ανά ποιότητα. Συγκεκριµένα, για τα ποιοτικά στάρια µε ειδικό βάρος 79 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 545-550 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 65% και πρωτεΐνη 11,5% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 535-540 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία οι τιµές για τη νέα σοδειά έπιασαν τα 500 ευρώ ο τόνος. Στον Καναδά δεν είχαµε σηµαντικές αλλαγές και οι περισσότεροι αναλυτές στέκονται στον αργό ρυθµό σποράς, ο οποίος και οψιµίζει τη σοδειά.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, η µεταβλητότητα παραµένει µεγάλη και οι διακυµάνσεις των τιµών προβληµατίζουν τους επενδυτές. Τα µαλακά όπως και πολλά άλλα εµπορεύµατα αφού σηµείωσαν νέα υψηλά, στη διάρκεια της εβδοµάδας κατέγραψαν κάποιες κερδοσκοπικές ρευστοποιήσεις (για όλα τα χρηµατιστήρια), δεδοµένου ότι ολοένα πληθαίνουν οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσµιας οικονοµίας, τον πληθωρισµό και τα αυξανόµενα επιτόκια.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: