Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Polymath Robotics: Η πιο σύντομη μετατροπή τρακτέρ συμβατικών σε αυτόνομα
Polymath Robotics: Η πιο σύντομη μετατροπή τρακτέρ συμβατικών σε αυτόνομα

Polymath Robotics: Η πιο σύντομη μετατροπή τρακτέρ συμβατικών σε αυτόνομα


Η Polymath Robotics, ιδρυμένη από τον Stefan Seltz-Axmacher, ξεκίνησε με έναν σκοπό, την προσιτή αυτοματοποίηση μέσω λογισμικού των αγροτικών οχημάτων και όχι μόνο. Προερχόμενος από την Starsky Robotics ιδρυτικό μάλιστα μέλος της ίδιας, ο Seltz-Axmacher κατάφερε να αναπτύξει ένα ειδικό λογισμικό για ένα μη επανδρωμένο φορτηγό, το οποίο τελικά κινήθηκε με ασφάλεια στον αυτοκινητόδρομο. Στον ιστότοπο Polymath Robotics, ο Seltz-Axmacher δηλώνει ότι χτίζουν όλη τη βασική αυτονομία που απαιτείται για την αυτοματοποίηση των 50 εκατομμυρίων «περίεργων» βιομηχανικών οχημάτων που λειτουργούν σήμερα.

«Εστιάζουμε σε εξαρτήματα απαραίτητα για την αυτονομία, αλλά ανεπαρκή για συγκεκριμένη αξία πελατών – σχεδιασμός διαδρομής, ανίχνευση κινδύνων, δέντρα, ανίχνευση ανθρώπου, συντονισμός ελέγχων και ασφάλεια», δηλώνει ο Seltz-Axmacher.

Ανάπτυξη αυτόνομων τρακτέρ

Δίνοντας ένας παράδειγμα, ο Seltz-Axmacher θέλει να αποδείξει τα οφέλη της νέας εποχής αυτόνομης οδήγησης που θα προσφέρει το νέο λογισμικό. «Ας πούμε, για παράδειγμα, ότι θέλατε να αυτοματοποιήσετε ένα τρακτέρ για να καλλιεργήσει ένα αγρόκτημα. Πριν το λογισμικό της Polymath, θα έπρέπε να πάρετε ένα τρακτέρ, να το μετασκευάσετε, να αποκτήσει το τρακτέρ αυτονομία, να δημιουργηθεί ένα επίπεδο ασφαλείας και να φτάσετε στο σημείο όπου μπορείτε να βγάλετε με ασφάλεια το άτομο έξω και, στη συνέχεια, να δημιουργήσετε εφαρμογή «front-end» που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας αγρότης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, με το Polymath, ο χρήστης μπορεί απλώς να εστιάσει στην εφαρμογή και να χρησιμοποιήσει το εργαλείο Caladan της Polymath Robotics για να συνδεθεί στο API της και να δώσει εντολή σε ένα εικονικό τρακτέρ. Δίνεται όμως και η δυνατότητα στον χρήστη να ρυθμίσει το φυσικό demo tractor από την εφαρμογή του μέσω του API της εταιρείας. Όταν είναι έτοιμος ο χρήστης, το λογισμικό Polymath θα μεταβεί απρόσκοπτα από την προσομοίωση Caladan σε ένα πραγματικό όχημα», σημειώνει.

Η Polymath σήμερα κινεί μη επανδρωμένα αυτόνομα οχήματα για 4-6 ώρες κάθε μέρα χωρίς κανέναν στο χώρο του ξενοδοχείου (συχνά χωρίς να τα παρακολουθεί ενεργά άνθρωπος), ενώ, όπως υποστηρίζει η ίδια, «η αυτονομία δεν χρειάζεται 2 χρόνια μηχανικής ανάπτυξης μόνο για μια επίδειξη». Πηγή: Futurefarming

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: