Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Πώς δένουν τα καινούργια βοσκοτόπια με ενισχύσεις από το Εθνικό Απόθεμα
 itemprop

Πώς δένουν τα καινούργια βοσκοτόπια με ενισχύσεις από το Εθνικό Απόθεμα


Ποτέ κανείς δεν κατάλαβε, εκ των προτέρων ποιο ήταν κάθε φορά το βάθος του Εθνικού Αποθέµατος, όπως ποτέ κανείς δεν ήταν ποτέ σίγουρος για τον τρόπο µε  τον οποίο αυτό µοιράζονταν κάθε φορά στους ανακηρυσσόµενους ως δικαιούχους.  Ανάµεσα στα άλλα παρατηρούνταν συχνά το φαινόµενο, έναµαντικ σηό µέρος του Εθνικού Αποθέµατος να µην µοιράζεται κατά τη χρονιά από την οποία προέκυπτε αλλά να διανέµεται αφειδώς στα προεκλογικά έτη.

Αυτό το οποίο δείχνει να έγινε όµως το 2019 και ενδεχοµένως να τείνει να επαναληφθεί το 2020, αν αληθεύουν πράγµατι οι πληροφορίες, είναι άνευ προηγουµένου. Οι επιτήδειοι στα πέριξ του ΟΣ∆Ε και οι καθοδηγούµενοι απ’ αυτούς συνεργάτες βρήκαν τη χαρά τους όταν εκτός των άλλων έπεσε ως µάννα εξ ουρανού, η δυνατότητα ένταξης στο σύστηµα των επιδοτήσεων 9,6 εκατ. στρεµµάτων κυρίως χορτολιβαδικών, βάσει του Κανονισµού OMNIBUS του 2017 (σελ.8-9).

Επιτήδειοι, καλοθελητές και πολιτικό προσωπικό βρήκαν τον τρόπο να ωφεληθούν ποικιλοτρόπως. Έτσι, αν όχι από το 2018 (δεν πρόλαβαν), από το 2019 και µετά γίνεται ένα άνευ προηγουµένου πανηγύρι, όπου οι δηµόσιες χορτολιβαδικές εκτάσεις µετατρέπονται σε ιδιωτικά Ε9, βρίσκουν χρηµατοδότηση από το Εθνικό Απόθεµα από νέους και νεοεισερχόµενους στο αγροτικό επάγγελµα, γίνονται δικαιώµατα ενιαίας ενίσχυσης (25 ευρώ το στρέµµα) και ζουν αυτοί καλά κι εµείς χειρότερα. Οι πυρήνες αυτής της εκµετάλλευσης εις βάρος της αγροτικής κοινωνίας είναι πολλοί και η ζηµιά µεγάλη.   

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: