Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Πώς βγήκε η έκφραση «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά»;
 itemprop

Πώς βγήκε η έκφραση «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά»;

Η Ελληνική γλώσσα είναι τρομερά πλούσια και εκτός από πολλές λέξεις έχει και άπειρες φράσεις που πάντα έχουν βαθύτερο νόημα. Είναι η γλώσσα που μπορεί να σου μάθει πολλά για τη ζωή μόνο με μερικές φράσεις που λέει ο λαός.

Η συγκεκριμένη φράση έρχεται από τον καιρό των ενετών και φυσικά η «αχλάδα» δεν είναι πραγματική αχλαδιά αλλά κάτι άλλο πολύ πιο περίεργο. Τι είναι όμως αυτή η «αχλάδα;». Αν θέλεις να μάθεις τι είναι πρέπει να δεις παρακάτω.

  • Διαφάνεια 1 από 4
  • Διαφάνεια 2 από 4
  • Διαφάνεια 3 από 4
  • Διαφάνεια 4 από 4

Διαφάνεια 1 από 4Επόμενη διαφάνειαΠλήρης οθόνη1/4 ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ © RatPack.gr

Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΥΤΗ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΝΕΤΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΚΗ ΝΑΤΣΟΥΛΗ. ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΝΕΤΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΜΕΤΑΓΩΓΙΚΑ. ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΞΥΛΙΝΑ ΚΑΙ ΠΕΛΩΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΣΧΗΜΑ ΑΧΛΑΔΙΟΥ. ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΣΕΡΝΑΝ, ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ, ΟΠΟΥ ΕΒΑΖΑΝ ΜΕΣΑ ΤΟΝ ΟΠΛΙΣΜΟ, ΤΑ ΠΟΛΕΜΟΦΟΔΙΑ, ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΑ.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΒΑΦΤΙΣΕΙ «ΑΧΛΑΔΕΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΟΤΑΝ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΚΑΡΑΒΙ, ΟΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΑΝΕΒΑΙΝΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΒΡΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ.

ΑΝ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟ, ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ, ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΓΙ’ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ «ΑΧΛΑΔΑ», ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΝΕ ΠΑΝΙΚΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΡΧΙΖΑΝ ΜΑΧΕΣ, ΠΟΛΙΟΡΚΙΕΣ, ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΙ. ΕΦΕΥΓΑΝ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥΣ.

ratpack

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: