Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική ΠΟΥ: Εντελώς πρόωρη η εκτίμηση ότι ο κορονοϊός έχει νικηθεί
ΠΟΥ: Εντελώς πρόωρη η εκτίμηση ότι ο κορονοϊός έχει νικηθεί

ΠΟΥ: Εντελώς πρόωρη η εκτίμηση ότι ο κορονοϊός έχει νικηθεί«Ο ιός είναι επικίνδυνος και συνεχίζει να αλλάζει μπροστά στα μάτια μας»

Προειδοποίηση για τον πρόωρο τερματισμό των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, απεύθυνέ εκ νέου ο επικεφαλής του ΠΟΥ Δρ. Τένδρος καθώς όπως υπογράμμισε είναι πρόωρο να θεωρηθεί ότι ο ιός έχει νικηθεί.

Τόνισε ότι από τότε που εμφανίστηκε η παραλλαγή Όμικρον πριν από περίπου δέκα εβδομάδες έχουν καταγραφεί σχεδόν 90 εκατομμύρια νέες μολύνσεις περισσότερες από ό,τι στο σύνολο του 2020 και σημείωσε πως «βλέπουμε τώρα μια πολύ ανησυχητική αύξηση στον αριθμό των θανάτων στις περισσότερες περιοχές του κόσμου».

Ο ΠΟΥ ανησυχεί ωστόσο ότι ορισμένες κυβερνήσεις δεν αισθάνονται πλέον απαραίτητο να μειώσουν περαιτέρω τον κίνδυνο μόλυνσης μέσω των απαραίτητων μέτρων προστασίας, όπως η χρήση μάσκας ή η τήρηση αποστάσεων.

Αυτό δικαιολογείται εν μέρει, όπως τονίστηκε από τα αρκετά υψηλά ποσοστά εμβολιασμού αλλά και από το γεγονός ότι η παραλλαγή Όμικρον μολύνει μεν πολλούς ανθρώπους, αλλά προκαλεί λίγες σοβαρές ασθένειες.

Αυτή η εκτίμηση όμως σύμφωνα με τον επικεφαλή του ΠΟΥ είναι εντελώς λανθασμένη καθώς «ο ιός είναι επικίνδυνος και συνεχίζει να αλλάζει μπροστά στα μάτια μας».

Η ανησυχία των τελευταίων ημερών που εκφράζεται επισήμως πλέον από τον Π.Ο.Υ προήλθε από το γεγονός ότι αρκετές χώρες έχοντας ξεπεράσει το πικ κρουσμάτων με την παραλλαγή Όμικρον χαλαρώνουν τα μέτρα προστασίας στο παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας, Δανίας και άλλων χωρών της ΕΕ αλλά εκείνο, που σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της ΕΡΤ ανησυχεί τους αξιωματούχους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι πως αρκετές χώρες ανά την υφήλιο ήδη «αυτομολούν» θέλοντας ανακηρύξουν το τέλος της πανδημίας, χαρακτηρίζοντας τον ιο ενδημικό, όπως η Ταϊλάνδη και η Νότια Αφρική, κίνηση την οποία θα θα μπορούσαν να μιμηθούν σύντομα και άλλες, δημιουργώντας μια αλυσιδωτή αντίδραση με απροσδιόριστες συνέπειες, πριν ο ΠΟΥ προχωρήσει με βάση επιστημονικά στοιχεία και κριτήρια στην κήρυξη του τέλους της πανδημίας.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: