Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Πρωτοβουλία Ένωσης Ηρακλείου για απορρόφηση αδιάθετων οινοστάφυλων προς απόσταξη κρίσης | Winetrails
Πρωτοβουλία Ένωσης Ηρακλείου για απορρόφηση αδιάθετων οινοστάφυλων προς απόσταξη κρίσης | Winetrails

Πρωτοβουλία Ένωσης Ηρακλείου για απορρόφηση αδιάθετων οινοστάφυλων προς απόσταξη κρίσης | Winetrails


Η κίνηση αυτή έρχεται έπειτα από πρωτοβουλία της ηγεσίας της ΕΑΣΗ, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν και σχετικές διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης περί ενεργοποίησης του μέτρου της απόστασης κρίσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

 Η ΕΝΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ αφουγκραζόμενη την αγωνία των παραγωγών οινοσταφύλων και μη έχοντας καμία γραπτή δέσμευση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για αύξηση των κονδυλίων της απόσταξης κρίσης, καλείται για μία ακόμα φορά να σηκώσει  μόνη της το βάρος της απορρόφησης των οινοσταφύλων του Νομού Ηρακλείου.

Παρά το γεγονός ότι, οι δεξαμενές της είναι γεμάτες και δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος, θα μεταφέρει άμεσα με μεγάλο κόστος ποσότητες κρασιού σε άλλους αποθηκευτικούς χώρους τους οποίους ενοικίασε για αυτό το σκοπό.

Ενημερώνουμε τους παραγωγούς – μέλη της Οργάνωσης ότι, Παρασκευή    17-9-2021 το Οινοποιείο στην Αυγενική καθώς  και οι σταθμοί συγκέντρωσης σε Αρκαλοχώρι – Πύργο και Αρχάνες θα επαναλειτουργήσουν και καλούνται οι παραγωγοί να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τους γεωπόνους για να ενημερώσουν για τις ποικιλίες και τις ποσότητες που πρόκειται να παραδώσουν.

 Η παραλαβή των οινοσταφύλων θα γίνεται από 10.00 π.μ. έως 19.00 μ.μ.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: (2810) 378110, 792108, 791250

Υποκ/μα Αρκαλοχωρίου : 28910/22223

Υποκ/μα Αστερουσίων : 28930/22309

Αρμόδιος Υπάλληλος : 6936697957

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: