Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Πτώση 29% των εξαγωγών βραζιλιάνικου καφέ λόγω κρίσης στην αλυσίδας εφοδιασμού
Πτώση 29% των εξαγωγών βραζιλιάνικου καφέ λόγω κρίσης στην αλυσίδας εφοδιασμού

Πτώση 29% των εξαγωγών βραζιλιάνικου καφέ λόγω κρίσης στην αλυσίδας εφοδιασμού


Ο Διευθυντής της Cecafe, Νίκολας Ρουέντα, υπογράμμισε την στασιμότητα που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο κομμάτι της αποστολής εμπορευμάτων, καθώς οι εξαγωγείς ακόμα αδυνατούν να «κλείσουν» κοντέινερ και πλοία, ενώ αντιμετωπίζουν συνεχείς αναβολές στις εκτελέσεις δρομολογίων κλεισμένων φορτίων.

«Υπάρχει ισχυρός ανταγωνισμός μεταξύ των εξαγωγέων να καταφέρουν να κλείσουν κοντέινερ και πλοία. Ανταγωνισμός, ο οποίος κοστίζει», ανέφερε ο Ρουέντα. Οι εισαγωγείς στις χώρες προορισμού υποφέρουν εξίσου, με τους επαγγελματίες στις Ηνωμένες Πολιτείες να αδυνατούν να προσφέρουν και αυτοί με την σειρά τους προϊόν με σταθερό ρυθμό στο καταναλωτικό κοινό.

Οι βραζιλιάνικες εξαγωγές καφέ Αράμπικα, της πιο ήπιας αλλά πιο αρωματικής ποικιλίας, έπεσαν 24% τον φετινό Σεπτέμβρη, ενώ οι εξαγωγές ποικιλίας ρομπούστα στο μισό (-51%).

Υπάρχει ιδιαίτερα αυξημένη εγχώρια ζήτηση για ρομπούστα στην Βραζίλία, εξαιτίας της μεγάλης αύξησης τιμών στο αράμπικα στην χώρα, μετά το παγετό στα μέσα Ιουλίου, η οποία οδηγεί σε αύξηση του ποσοστό χρήσης ρομπούστα στον καφέ που φτιάχνουν οι βραζιλιάνοι επιχειρηματίες.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: