Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Σε 60 μέρες η ένταξη στον Αναπτυξιακό, προτεραιότητα σε χωριά
Σε 60 μέρες η ένταξη στον Αναπτυξιακό, προτεραιότητα σε χωριά

Σε 60 μέρες η ένταξη στον Αναπτυξιακό, προτεραιότητα σε χωριά


Προβλέπεται µάλιστα οι εγκρίσεις των φακέλων να γίνονται σε διάστηµα µόλις 60 ηµερών όπως αναφέρει η ηγεσία του υπουργείου Επενδύσεων.

 Με τα νέα δεδοµένα λοιπόν, τα ποσοστά θα διαµορφώνονται, δυνητικά, έως 60% ενίσχυση για τις µεγάλες επιχειρήσεις, 70% για τις µεσαίες και 80% για τις µικρές. Αναμένεται η έγκριση της του Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων από την Κομισιόν, προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα ποσοστά επιδότησης.

Μια πρώτη παρουσίαση στο νέο Αναπτυξιακό νόμο έγινε την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου όπου ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Χρίστος Δήμας, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, κατά την οποία παρουσίασαν τα τρία επικείμενα νομοσχέδια του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και συγκεκριμένα: το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση των διαδικασιών στις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις, ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος και το νομοσχέδιο για την Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση.

 

 

Αναφορικά με τον Αναπτυξιακό νόμο, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι αυτή τη φορά δίνεται προτεραιότητα σε επενδύσεις έξω από τον αστικό ιστό της Αττικής.

Για τις επενδύσεις που θα ενταχθούν στο καθεστώς µε τίτλο «Αγροδιατροφή-Πρωτογενής Παραγωγή και Μεταποίηση Γεωργικών Προϊόντων – Αλιεία» επιλέξιµες δαπάνες είναι:

 

α) κατασκευή, επέκταση, εκσυγχρονισµό κτιριακών εγκαταστάσεων, ειδικών και βοηθητικών εγκαταστάσεων των κτιρίων (για παράδειγµα αγροτικές αποθήκες, αµελκτήρια, στάβλοι, θερµοκήπια κ.λπ).

 

β) αγορά και εγκατάσταση καινούργιων σύγχρονων µηχανηµάτων και λοιπού εξοπλισµού, συµπεριλαµβανοµένων των τεχνικών εγκαταστάσεων και των µεταφορικών µέσων που κινούνται εντός του χώρου της εντασσόµενης µονάδας (για παράδειγµα τρακτέρ, παρελκόµενα)

 

γ) Τα µισθώµατα της χρηµατοδοτικής µίσθωσης (leasing) καινούργιων σύγχρονων µηχανηµάτων και λοιπού εξοπλισµού.

 

δ)Το µισθολογικό κόστος των νέων θέσεων εργασίας, που δηµιουργούνται ως αποτέλεσµα της πραγµατοποίησης του επενδυτικού σχεδίου υπολογίζεται για δύο (2) έτη από τη δηµιουργία κάθε θέσης.

 

 

 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: