Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Σε εξέλιξη σύσκεψη Γεωργαντά – παραγωγών μήλου στο ΥπΑΑΤ
Σε εξέλιξη σύσκεψη Γεωργαντά - παραγωγών μήλου στο ΥπΑΑΤ

Σε εξέλιξη σύσκεψη Γεωργαντά – παραγωγών μήλου στο ΥπΑΑΤ


Η αρχική συνάντηση έγινε στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 14:30 μ.μ. και έπειτα πραγματοποιήθηκε πορεία προς την Πλατεία Βάθη, όπου από τις 15:00 μ.μ. έχει ξεκινήσει συνάντηση εκπροσώπων των μηλοπαραγωγών με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν επίσης ο υφυπουργός Γιώργος Στύλιος καθώς και η γενική γραμματέας Χριστιάνα Καλογήρου.

Στην συνάντηση θα τεθεί από την αντιπροσωπεία των αγροτών το πλαίσιο των αιτημάτων που αποφασίστηκε στη σχετική πανελλαδική σύσκεψη.

Συγκεκριμένα, το πλαίσιο αιτημάτων περιλαμβάνει:

  • Να ισχύσει έως το 2027, όπως είχε δεσμευτεί πέρσι η κυβέρνηση, η καταβολή συνδεδεμένης ενίσχυσης σε μήλα, κάστανα, αμύγδαλα, καρύδια, ροδάκινα, φιστίκια.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος με ευθύνη της κυβέρνησης.
  • Άμεσα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως το δίνουν στους εφοπλιστές. Πλαφόν 0,07 ευρώ/KWh στο αγροτικό ρεύμα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του προστίμου ρύπων. Επιδότηση των μέσων και εφοδίων και των ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ.
  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα στους αγρότες και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους.

Φωτογραφίες: Γεωργία Καραμαλή

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: