Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Σημάδια ήπιας αντίδρασης και σταθεροποίησης στο σκληρό

Σημάδια ήπιας αντίδρασης και σταθεροποίησης στο σκληρό


Πλέον μπαίνουμε στην παραδοσιακή καλοκαιρινή διακοπή, κατά την οποία οι Ιταλοί αγοραστές συνήθως απέχουν, ενώ οι τοπικοί μύλοι υπολειτουργούν. Τα νεότερα θα έρθουν προς τα τέλη Αυγούστου, οπότε και θα πλησιάζουμε πιο κοντά στον αλωνισμό της σοδειάς του Καναδά. Για την ώρα η εν λόγω σοδειά εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά. 

Στα σκληρά σιτάρια, στη νέα λίστα τιμών της Φότζια φάνηκαν κάποια πρώτα σημάδια σταθεροποίησης και ήπιας αντίδρασης -καθώς οι τιμές κατόπιν της βαριάς πτώσης- ενισχύθηκαν κατά 5 ευρώ ο τόνος. Συγκεκριμένα για τα ποιοτικά σιτάρια με ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιμή αποθήκης εμπόρου διαπραγματεύεται στα 510-515 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα με ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 60% και πρωτεΐνη 11,5% η τιμή αποθήκης εμπόρου κυμαίνεται στα 500-503 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία είχαμε ίδια άνοδο, της τάξης των 5 ευρώ ο τόνος, με τις τιμές να πιάνουν τα 445 ευρώ ο τόνος. Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού τόσο ο Καναδάς όσο και οι ΗΠΑ φαίνεται να επιστρέφουν σε νορμάλ παραγωγές, κάτι βέβαια που μένει να επιβεβαιωθεί προς τον Σεπτέμβριο. Για τις ΗΠΑ οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 2,1 εκατ. τόνους, ενώ για τον Καναδά για ποσότητες της τάξης των 5,5 εκατ. τόνων.  

Στο χρηματιστήριο του Σικάγο, είχαμε ανοδική αντίδραση κατόπιν των ρωσικών επιθέσεων στο λιμάνι της Οδησσού, γεγονός το οποίο έδειξε πως οι εξαγωγές από την Ουκρανία δεν θα είναι και τόσο εύκολες, παρά την πρόσφατη συμφωνία με τη Ρωσία. Στη Γαλλία, τέλος, η ανακοίνωση για αυξημένες εξαγωγές ευρωπαϊκής σοδειάς σε συνδυασμό με την άνοδο στο Σικάγο έδωσαν μια δυναμική στις τιμές και ως αποτέλεσμα οι τιμές Σεπτεμβρίου επέστρεψαν στα επίπεδα των 344 ευρώ ο τόνος. 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: