Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Σκηνές σοκ στην Ινδία. 250 σκυλιά νεκρά από χέρια μαϊμούδων
 itemprop

Σκηνές σοκ στην Ινδία. 250 σκυλιά νεκρά από χέρια μαϊμούδων

Βεντέτα με εκατοντάδες θύματα στο ζωικό βασίλειο.

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 250 άτυχα σκυλιά, είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός μιας τεράστιας διαμάχης που έχει ξεσπάσει στα χωριά Majalgaon και Lavul στην επαρχεία Mararashtra της Ινδίας. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, τα σκυλιά πετάχτηκαν από ταράτσες κτιρίων ή από ψηλά δέντρα, έχοντας κουβαληθεί μέχρι εκεί από μαϊμούδες σε κατάσταση υστερίας.

Η καταμέτρηση αφορά μόνο στον προηγούμενο μήνα, με τις δύο πλευρές να μάχονται ασταμάτητα, η μία πλέον για να σωθεί, η άλλη ξεκάθαρα για να εκδικηθεί. Όλα ξεκίνησαν, όταν μια αγέλη σκύλων, σκότωσε ένα νεογέννητο μαμουδάκι. Η αντίδραση ήταν ακαριαία. Οι μαίμούδες ξεχύθηκαν στους δρόμους, κυνηγώντας όποιον σκύλο κινούνταν μόνος του. Καταφέρνοντας να πιάσουν ειδικά τα μικρόσωμα, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, τα ανεβάζουν σε ψηλά σημεία, συνήθως ταράτσες, και από εκεί τα αφήνουν να πέσουν στο έδαφος, με τραγικά αποτελέσματα.

Οι αρχές έχουν ειδοποιηθεί κατ’ επανάληψη, κατά την επέμβασή τους όμως, δεν ήταν δυνατό να καταφέρουν να αιχμαλωτίσουν ούτε μια από τις μαϊμούδες. Την ίδια στιγμή, η δραστική μείωση του πληθυσμού των σκυλιών στην περιοχή, έστρεψε το μένος των μαϊμούδων στα μικρά παιδιά και στις γυναίκες, που πλέον χρειάζονται συνοδεία και για τις πιο απλές μετακινήσεις. Στο πιο πρόσφατο συμβάν, ένα οκτάχρονο αγόρι, βρέθηκε στα χέρια μιας εξαγριωμένης αγέλης, η οποία το έσυρε έξω από το χωριό. Το παιδί σώθηκε μετά από σκληρή μάχη της αγέλης με τους χωρικούς που με πέτρες απομάκρυναν τα πρωτεύοντα.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: