Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Σόου Ερντογάν για κοίτασμα στη Μαύρη Θάλασσα και προκλήσεις για την Μεσόγειο
Σόου Ερντογάν για κοίτασμα στη Μαύρη Θάλασσα και προκλήσεις για την Μεσόγειο

Σόου Ερντογάν για κοίτασμα στη Μαύρη Θάλασσα και προκλήσεις για την ΜεσόγειοΟ Πρόεδρος της Τουρκίας επανέλαβε ότι η χώρα του θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της

Το κοίτασμα φυσικού αερίου που ανακάλυψε το περασμένο καλοκαίρι η Τουρκία στη Μαύρη Θάλασσα, είναι μεγαλύτερο απ’ όσο είχε εκτιμηθεί αρχικά, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τον Αύγουστο η Άγκυρα ανακοίνωσε, ότι ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στην ιστορία της, εκτιμώντας ότι η ποσότητά του έφτανε τα 320 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. «Υπάρχουν 85 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα επιπλέον (…) Επομένως το κοίτασμα φτάνει τα 405 δισεκ. κυβικά μέτρα», είπε ο Ερντογάν, εν πλω στο πλοίο-γεωτρύπανο «Fatih», στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε, ότι αυτό το φυσικό αέριο θα φτάσει στα τουρκικά νοικοκυριά το 2023. Ο Ερντογάν επανέλαβε επίσης, ότι η Τουρκία «είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της» στην Ανατολική Μεσόγειο, προσθέτοντας ότι δεν θέλει «να καταπατήσει τα δικαιώματα των άλλων».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: