Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Σπορά με τεχνολογία υψηλής πίεσης νερού η καινοτόμος ιδέα της καναδικής I-Cubed (video)
Σπορά με τεχνολογία υψηλής πίεσης νερού η καινοτόμος ιδέα της καναδικής I-Cubed (video)

Σπορά με τεχνολογία υψηλής πίεσης νερού η καινοτόμος ιδέα της καναδικής I-Cubed (video)

«Η σπορά με άμεση διάτρηση του εδάφους έχει και τα αρνητικά της», λένε οι μηχανικοί της καναδικής εταιρείας I-Cubed που θεωρούν ότι έχουν βρει την λύση στο πρόβλημα της περιορισμένης επαφής του σπόρου με το χώμα, όταν το μαχαίρι κόβει και τα υπολείμματα του εδάφους«ανακατεύοντάς» τα μέσα στο πεδίο, με αποτέλεσμα η σπορά να αποτυγχάνει μερικές φορές. «Στην βιομηχανία το νερό χρησιμοποιείται εδώ και 40 χρόνια ως μέσον για την κοπή πέτρας και αλουμινίου», λέει ο Jeff Martel, υπεύθυνος εφαρμογών στην εταιρεία I-Cubed, η οποία εξειδικεύεται στην ανάπτυξη ρομποτικών συστημάτων και εξοπλισμού με χρήση τεχνολογιών υψηλής πίεσης.

Με χρηματοδότηση από την αυστραλιανή κυβέρνηση η I-Cubed άρχισε να αναπτύσσει εδώ και κάποια χρόνια το καινοτόμο σύστημα σποράς, το οποίο διανύει τον τέταρτο χρόνο δοκιμών του στα πεδία. Ο κύριος στόχος της χρήσης του συστήματος υψηλής πίεσης νερού στην σπορά είναι η αποτελεσματική κοπή των υπολειμμάτων τόσο σε στεγνό όσο και σε υγρό έδαφος. Σύμφωνα μάλιστα με την εταιρεία, έχει αποδειχθεί ότι το συγκεκριμένο σύστημα δουλεύει καλύτερα όταν τα υπολείμματα είναι διασκορπισμένα.

«Σε κανονική ταχύτητα σποράς το σύστημα υψηλής πίεσης μπορεί να κόψει 2 ίντσες συμπιεσμένου κομματιού-υπολείμματος», λέει ο διευθυντής της I-Cubed, Dave Bunker. Πέρα από αυτό όμως, έχει αποδειχθεί ότι η καναδική σπαρτική καταφέρνει να κόψει και αρκετά μακριά από το σημείο όπου τοποθετείται ο σπόρος.

Στην καλή ποιότητα κοπής έρχεται να προστεθεί και ο σωστός αερισμός του εδάφους και ειδικά στο σημείο γύρω από τους σπόρους. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, αυτό μπορεί να αποδειχθεί αρκετά χρήσιμο όταν η σπορά γίνεται σε πεδίο όπου έχει πατηθεί από ζώα τα οποία έχουν δημιουργήσει συμπύκνωση στο έδαφος.

Δείτε στο βίντεο πώς λειτουργεί το σύστημα της καναδικής εταιρείας:

Σχόλια (0)

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: