Αγροτικές ειδήσεις,νέα για γεωργία,κτηνοτροφία,τεχνολογίες,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Τα λεφτά στο ΑΤΜ
Οι µεν βιάζονται, οι δε αγρόν αγοράζουν

Τα λεφτά στο ΑΤΜ


Κάπως έτσι περιµένουν πάνω από µία εβδοµάδα και οι κτηνοτρόφοι  ∆υτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων να κάνουν ανάληψη τα χρήµατα που δικαιούνται από την εξόφληση των Βιολογικών του 2018. Αυτό δε που τους εξοργίζει είναι αφενός ότι στο σύστηµα του Οργανισµού Πληρωµών φαίνονται τα λεφτά που έχουν λαµβάνειν και αφετέρου ότι η πρώτη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ έλεγε ότι οι πληρωµές ολοκληρώθηκαν, σειρά έχουν οι ενστάσεις

Σχεδόν 6 χρόνια περιµένουν οι κτηνοτρόφοι και τις παλιές εξισωτικές του 2013 και 2014, για τις οποίες έγιναν µεν κάποια βήµατα, αλλά πάλι έµειναν στη µέση…. Και µπορεί να έγινε προσπάθεια προεκλογικά, βοήθησε και η θετική απόφαση της 15ης Μαΐου του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου που δίνει το πράσινο φως, αλλά ακόµα… τίποτα! Αν και κάποιοι επιµένουν ότι το θέµα είναι πλέον…. παιχνιδάκι! Λέτε;

Η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού ∆ικαστηρίου που επιβάλλει εξίσωση φόρου της τσικουδιάς και του τσίπουρου µε όλα τα αλκοολούχα έχει φέρει τα πάνω κάτω στους αποσταγµατοποιούς. Σε πρόσφατη συνάντησή τους µε τον υφυπουργό Οικονοµικών, αρµόδιο για τη Φορολογική Πολιτική, Απόστολο Βεσυρόπουλο, στο Ηράκλειο, συµφώνησαν όλοι στην ανάγκη να εξευρεθούν ρεαλιστικές λύσεις για να διασφαλιστεί η βιωσιµότητα των παραδοσιακών αποσταγµατοποιών και να προστατευθεί ο εγχώριος κλάδος… Εν αναµονή, λοιπόν.

Ανάστατοι οι παραγωγοί και όσον αφορά την πιθανότητα να αυξηθεί το κόστος ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής, αλλά και οι εισφορές τους προς τον ΕΛΓΑ, µέσα από την αναθεώρησς του ισχύοντος κανονισµού του Οργανισµού. Και µπορεί η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων να τα λέει ξεκάθαρα σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, ωστόσο και ο υπουργός Μάκης Βορίδης τα είπε στις προγραµµατικές του στη Βουλή, την περασµένη Κυριακή: «Έχουµε πάρει εντολή και µε τη χρήση της ιδιωτικής ασφάλισης να αντιµετωπίσουµε το ζήτηµα των καθυστερήσεων των αποζηµιώσεων, οι οποίες παραµένουν στα δύο χρόνια, ενώ τα οικονοµικά του ΕΛΓΑ έχουν επιδεινωθεί».

Στις πρωθυπουργικές εντολές, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός της πλατείας, και η σύνταξη νέου νόµου για τους συνεταιρισµούς, κάτι το οποίο αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης. «Επιθυµούµε ένα συνεταιριστικό νόµο ο οποίος θα βάλει τέλος στην παλιά εποχή» είπε µε σαφήνεια ο υπουργός Μάκης Βορίδης.       

O MΠΛΟΚΑΤΖΗΣ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: